IFK Malmö tog revansch på Torn

IFK Malmö avslutade vårsäsongen i division 2 Södra med att vända 2-3 till 5-3 och ta revansch på Torns IF för den nesliga 0-5-förlusten i april. 
– Skönt. Nu känns det rätt gött att gå på semester, sade tränare Malik Sesay.

Äntligen en vinst och detta på ett grymt bra sätt. Det var ""inte många som räknade med oss vid underläge 2-3, men laget visade en oerhörd moral som vände och 5-3-vann till slut.

Således revansch på Torn för debaclet i april och en härlig positiv känsla att ta med på semestern. Vila sig och slicka såren är välbehövligt plus att två spelare tillkommer i Dardan Burrniku och Saban Pehilj som kommer spetsa till truppen ordentligt, så det känns bra.

Vi ses, gulingar.

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Michael Lindholm

FAKTA

IFK Malmö – Torns IF 5-3 (2-2)
Arena:
Malmö IP, konstgräs.
Publik: 161 (141 betalande)
Domare: Nehat Maxhuni, Lyckeby, Besart Hasani, Ronneby, Martin Miletic, Kallinge.
Mål: 1-0 (21) Mohammad El-Kayed (skruvade in bollen från 20 meter), 1-1 (27) Ruben Grönevik, 1-2 (41) Adrian Podsiadly, 2-2 (43) Armin Pasagic (skott strax utanför straffområdet), 2-3 (51) Adrian Podsiadly (frisparksretur), 3-3 (60) Armin Pasagic (straff), 4-3 (72´1) Martin Ingelsson (skott som gick in strax under ribban), 5-3 (90+2) Armin Pasagic (straff),
Assist: 1-0 Fredrik Jönsson (passning), 2-2 Anton From (passning snett inåt bakåt, efter att ha fått bollen av Martin Ingelsson), 4-3 Mohammad El-Kayed (passning snett inåt bakåt).
Varningar, IFK Malmö: Fredrik Jönsson (26), Anes Mravac (50), Mohammad El-Kayed (62), Daniel Pode (82), Adriano Kalisiak (86).
Varningar, Torns IF: Tahir Krasniqi (58), Adrian Podsiadly (74), Axel Harletun (88), Hampus Lundgren (90+1).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Torns IF:

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode – 11. Anton From, 4. Damir Becirovic, 16. Filip Widman, 21. Anes Mravac – 17. Alan Asaad (balans), 8. Armin Pasagic (offensiv),14. Fredrik Jönsson (balans) – 13. Martin Ingelsson (lk), 9. Jörgen Nilsson, 15. Mohammad El-Kayed. Avbytare: 2. Adriano Kalisiak (Anton From 46), 19. Tobias Rosenlind (Alan Asaad 61), 12. Daniél Nilsson (Fredrik Jönsson 72´2), 22. Evvel Husic, 1. Henrik Bäckström (målvakt).

Matchens lirare: Armin Pasagic.

FOTNOT. 1. Två av IFK Malmös mål kom på straff. 3-3 efter att Mohammad El-Kayed dragits ner av Axel Harletun i den 60:e minuten, och i första stopptidsminuten fälldes Martin Ingelsson (på El-Kayeds passning) av TIF-målvakten Hampus Lundgren. 2. Torns IF fick två mål bortdömda. Ett i 56:e minuten efter att nickande Niclas Lundberg gått hårt åt IFK-målvakten Daniel Pode, och sedan för offside i 89:e minuten. 3. I 68:e minuten sköt Torns Dylan Kosik Sulaiman i ribban.

 

Utförligare statistik fylls i senare.