"Di gule" vann kamratderbyt

IFK Malmö vann kamratderbyt mot IFK Trelleborg med 4-2 inför 638 åskådare på ett soligt Malmö IP.

Matchen var till en början jämn men Malmökamraterna hade flest chanser. I den 11:e minuten hade "di gule" några farliga chanser. IFK Malmös första mål i årets serie kom i den 24:e minuten då Jörgen Svensson slog in 1-0 efter ett skott innanför straffområdet. 9 minuter senare kvitterade Trelleborg. Det var en försvarsmiss av IFK. "Di gules" målvakt Frederick Enaholo var på fel sida av målet och det var bara för Trelleborgs Martin Nordbladh att slå in bollen.

I den 44:e minuten slog Joel Lindqvist en passning till Baskim Sopi som sedan slog bollen i mål. 2-1 i halvtid var rättvist. Spelet var jämt men Malmökamraterna hade de vassaste chanserna.

Andra halvleken började bra för IFK och de skapade chans efter chans. I den 60:e minuten bytte "di gule" in Roger Nilsson. Glenn Holgersson gick ut. Det blev ett lyckobyte för redan sju minuter senare slog Roger Nilsson in 3-1. IFK fortsatte att skapa chanser och i den 83:e minuten slog Marcus Nilsson in 4-1. På övertid gjorde Trelleborg 4-2 genom Ola Persson. Det var rättvist att IFK vann men det var onödigt att släppa in två mål. Fredrik Sandell och Magnus Eriksson saknades p.g.a. skador. Magnus Eriksson är förhoppningsvis med nästa i match. Dennis Nilsson satt på bänken för första gången i år efter sin långvariga skada.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IFK TRELLEBORG
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 4-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 638
Referee: Peter Tillberg, Mats Olsson, Jörgen Persson
Goal: 1-0 (24) Jörgen Svensson, 1-1 (33) Martin Nordbladh, 2-1 (44) Baskim Sopi, 3-1 (67) Roger Nilsson, 4-1 (83) Marcus Nilsson, 4-2 (90) Ola Persson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Baskim Sopi
Awaympv: –
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Martin Alm
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Roger Nilsson (Glenn Holgersson 60)
Andreas Eriksson
Dennis Nilsson
Jonas Strandh (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –