IFK förlorade i premiären

Seriefavoriterna IFK Malmö förlorade i premiären mot Kristianstads FF inför 503 åskådare på Kristianstads IP. Kristianstad vann med 1-0 efter att "di gule" haft det mesta av spelet, främst i den första halvleken.

Matchen var jämn till en början och i den 11:e minuten hade IFK:s, Joel Lindqvist en farlig nick. IFK fortsatte att skapa chanser och i den 24:e minuten hade "di gules", Martin Alm ett farligt skott utanför. Malmökamraterna pressade och i den 36:e minuten hade Magnus Eriksson två jättechanser. Men 0-0 stod sig halvleken ut. IFK hade ett övertag i den första halvleken med många chanser och det borde blivit minst ett mål. IFK sprang offside en massa gånger i den första halvleken.

I början av den andra hade inhopparen i "di gule" Marcus Nilsson en jättechans men sköt i ribban. Men i den 63:e minuten kom kallduschen för "di gule". Kristianstad gjorde 1-0 genom Peter Martinsson. Resten av halvleken var jämn och IFK hade chans efter chans att kvittera men bollen ville inte in i dag. Bland annat så hade Jörgen Svensson en del bra chanser. Bäst i IFK Malmö var enligt mig själv Marcus Nilsson.

Hometeam: KRISTIANSTADS FF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Kristianstads IP
Crowd: 503
Referee: Klas Karlsson, Johannishus, Sonny Hardarsson, Karlskrona, Mikael Jönsson, Röderby
Goal: 1-0 (63) Peter Martinsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Marcus Nilsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Martin Alm
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Marcus Nilsson (Fredrik Sandell 46)
Glenn Holgersson
Roger Nilsson
Andreas Eriksson
Jonas Strandh (målvakt)