IFK Malmö slog Karlskrona AIF på bortaplan inför 412 åskådare på ett soligt och grönt Västra Mark i Karlskrona.

Karlskrona hade inte förlorat en enda match i seriesammanhang på hemmaplan på över ett år inför mötet med "di gule". Matchen var jämn och båda lagen skapade en del chanser. I den 21:e minuten slog "di gules" Marcus Nilsson ett hårt skott från 25 meter som gick rätt i mål, vilket betydde 1-0 till Malmökamraterna. Det var ett drömmål! Båda lagen fortsatte att skapa chanser men bollen gick inte in. En del av chanserna var frilägen. I den 40:e hade IFK en dubbelchans där bollen borde gått in.

I början av den andra halvleken hade Karlskrona en jättechans men Frederick Enaholo i "di gule" gjorde en jätteräddning. Resten av halvleken fortsatte med chanser på båda hållen men bollen gick inte in. Karlskrona hade det största bollinnehavet. I slutet av matchen hade Karlskrona en jättechans men även den räddade Enaholo. Båda målvakterna var duktiga. IFK:s försvar var mycket bra.

Hometeam: KARLSKRONA AIF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Västra Mark
Crowd: 412
Referee: Lars-Håkan Palmqvist, Läckeby, Henrik Nilsson, Lindås, Håkan Håkansson, Tingsryd
Goal: 0-1 (21) Marcus Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Frederick Enaholo
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Anders Jemail
Dennis Nilsson
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Fredrik Sandell (Dennis Nilsson 46)
Andreas Eriksson
Dejan Lukanic
Jonas Strandh (målvakt)