Oavgjort för "di gule"

IFK Malmö spelade oavgjort 1-1 inför 586 åskådare på ett soligt Malmö IP. Därmed tappade "di gule" i toppstriden av Division 2 Södra Götaland. IFK Malmö ligger nu på fjärde plats, två poäng efter Falkenberg och Ystad.

Första halvleken var jämn och båda lagen skapade en del chanser. "Di gule" hade dock fler chanser och i den 32:e minuten hade IFK en farlig frispark som dock inte gick i mål.

"Di gule" fortsatte att skapa chanser och i den 56:e minuten sprang Henrik Nebrelius igenom Högaborgs försvar. Han slog sedan in bollen, vilket betydde 1-0. Båda lagen fortsatte att skapa chanser och i den 77:e minuten hade Högaborg en bra chans att kvittera som dock IFK:s försvar klarade av till slut. Högaborg pressade de sista tio minuterna och i den 86:e minuten kunde Zlatko Restevski slå in kvitteringen.

Därmed slutade matchen 1-1. "Di gule" borde gjort fler mål. De hade en hel del chanser men det fanns ingen skärpa i avslutningarna vilket de måste förbättra till nästa match då "di gule" möter IFK Hässleholm borta. Högaborgs målvakt var även duktig i målet så det var inte bara de dåliga avslutningarna som gjorde att inte IFK gjorde fler mål. Bäst i "di gule" var enligt mig själv Henrik Nebrelius.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HÖGABORGS BK
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 586
Referee: Richard Ljungblad, Johan Olsson, Curt Lund
Goal: 1-0 (56) Henrik Nebrelius, 1-1 (86) Zlatko Restevski
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Frederick Enaholo
Awaympv: –
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Fredrik Sandell (Magnus Eriksson 55)
Andreas Eriksson (Eric Fischbein 78)
Dennis Nilsson
Glenn Holgersson
Jonas Strandh (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –