IFK Malmö vann "gula" kamratderbyt

IFK Malmö vann med 3-0 på bortaplan inför 283 åsklådare på Österås IP i Hässleholm och ligger nu tvåa i tabellen på samma poäng som ledande Helsingborgs S:a. Båda lagen har 7 plusmål men Helsingborgs S:a har gjort 2 mål mer.

Malmökamraterna spelade för dagen i vita dräkter eftersom IFK Hässleholm också är gula. Redan i den 6:e minuten gjorde Roger Nilsson 1-0 för Malmökamraterna. Fem minuter senare hade Malmö ett farligt skott i ribban. Båda lagen skapade chanser och i den 24:e minuten hade Hässleholm en nick i ribban. Båda lagen fortsatte att skapa chanser och i den 42:e minuten gjorde Frederick Enaholo i Malmö en jätteräddning. Anfallet efter hade Jörgen Svensson en kanonchans som dock inte blev mål.

Andra halvleken var inledningsvis jämn och Hässleholm tryckte på för att kvittera. I den 52:e minuten var en kvittering nära då Hässleholm hade flera bra chanser. Men Enaholo i Malmös mål räddade. I den 63:e minuten slog Roger Nilsson ett kanonskott som gick rätt i mål. Malmö tog över och i den 74:e minuten gjorde äntligen Magnus Eriksson mål efter pass från Eric Fischbein. Malmö fortsatte att dominera och hade några chanser till. Bäst i IFK Malmö var enligt mig själv Frederick Enaholo som gjorde en strålande insats i målet. Ett jätteplus även till Roger Nilsson som gjorde två mål.

Avbytare: Andreas Eriksson, Dejan Lukanic, Dennis Nilsson, Glenn Holgersson, Jonas Strandh (målvakt)

Hometeam: IFK HÄSSLEHOLM
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-3
Arena: Österås IP
Crowd: 283
Referee: Johan Svensson, Falkenberg, Bengt Larsson, Kristianstad, Alexander Bergström, Kristianstad
Goal: 0-1 (6) Roger Nilsson, 0-2 (63) Roger Nilsson, 0-3 (74) Magnus Eriksson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Frederick Enaholo
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Marcus Nilsson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Andreas Eriksson
Dejan Lukanic
Dennis Nilsson
Glenn Holgersson
Jonas Strandh (målvakt)