IFK Malmö åter i serieledning

IFK Malmö besegrade Ystads IF FF med 3-2 inför 257 åskådare på Ystads IP. I och med segern gick "di gule" i alla fall tillfälligt upp i serieledning.

Istället för skadade Frederick Enaholo stod Jonas Strandh i "di gules" mål. IFK Malmö började bäst. I den 8:e minuten hade Henrik "Henke" Nebrelius en jättechans när han kom fri med Ystads målvakt Mattias Svensson men han gör en jätteräddning. Henrik Nebrelius spelade förra året i YIF. Istället för 1-0 till Malmökamraterna så blev det 1-0 till Ystad i den
10:e minuten genom Fredrik "Kalle" Görefält som spelade i "di gule" för några år sedan. Målet var enligt mig själv en målvaktstavla av Jonas Strandh som tappade bollen. Båda lagen spelade bra efter målet och de skapade en del chanser var. 30 minuter in på halvleken passar Eric Fischbein i "di gule" till Henrik Nebrelius som skjuter på Mattias Svensson i YIF:s mål. Mattias lämnar en retur som Dennis Nilsson slår i mål 1-1. Resten av halvleken var jämn med en del chanser åt båda hållen.

Den andra halvleken hann knappt börja innan domaren blåste straff för "di gule" efter att Henrik Nebrelius blivit fälld. Då hade bara 15 sekunder gått av den andra halvleken. Eric Fischbein slår in straffen dryga minuten senare, 2-1 till "di gule". Malmökamraterna spelade mycket bra och skapade chans efter chans. I den 61:e minuten missade Henrik Nebrelius öppet mål.

Minuten senare kom samma Henrik fri med målvakten men inte denna gången heller blev det något mål för Nebrelius. I den 65:e minuten var det Joel Lindqvists tur att vara fri med målvakten men inte heller denna gången blev det mål. Det blev tredje gången gillt för Henrik Nebrelius när han i den 75:e äntligen gjorde mål efter att ha varit fri med målvakten. I den 84:e minuten fastställde Ernad Kovacevic slutresultatet till 3-2. Joel Lindqvist fick pris som bästa spelare i "di gule".

Hometeam: YSTADS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-3
Arena: Ystads IP
Crowd: 257
Referee: Klas Karlsson, Johannishus, Christer Ankarkrona, Mörrum, Pierre Crambe, Karlskrona
Goal: 1-0 (10) Fredrik Görefält, 1-1 (30) Dennis Nilsson, 1-2 (47) Eric Fischbein (straff), 1-3 (75) Henrik Nebrelius, 2-3 (84) Ernad Kovacevic
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Jonas Strandh

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Dennis Nilsson
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Martin Alm (Jonas Danielsson 70)
Dejan Lukanic (Dennis Nilsson 88)
Johan Åkesson
Magnus Eriksson
Roger Nilsson