Bertils krönika "Inför matchen mot LBK"

Vi står inför en ny avgörande match. Motståndare är våra gula vänner från Lund, som vann serien förra året med förlorade i kvalet till Superettan. Krubban förlorade många spelare och sin tränare, vår gamle tränare Bosse Cronqvist, som gick till Trelleborg men ar överraskat positivt genom att åter tävla i toppen, bara två poäng efter Malmös gulingar.

Vi hoppas kunna ställa upp med samma lag som spelade årets bästa fotboll i Ystad. Fille var nöjd även om han nog tycker liksom vi som såg matchen att vi kunde undvarat spänningen i slutkvarten. Den gång vi får framgång på alla de chanser som vi spelar till oss kommer vi också att bättre på målskillnaden.

Lund har bara släppt in 5 mål på 9 matcher och gjort 20 om jag minns rätt. Lund har ett lag med många egna spelare som känner för sin klubb och laget. Med sådan motivation kan de besegra vem som helst i serien. Vårt rutinerade och sammansvetsade lag skall dock visa att även vi har gula hjärtan som motiverar att ge allt för varandra. Det har inte tillkommit några skador och vi räknar med att ha bägge målvakterna i spelskick.

Dagens träning visade att spelarna är laddade och avspända. Vi ser fram emot en fin fotbollsmatch väl i klass med EM vad gäller engagemang och motivation.

Dock hoppas vi att spelarna inte tagit intryckt av proffsens dåliga inställning till fair play. Detta tröjdragande, armbågande, stämplande, slag mot ansikte och krppp har inget med fotboll att göra. Så viktigt får det vara att vinna att man riskerar både den egna och motståndarens hälsa.

Vi vill se en just match med hårda tag, men inget farligt spel, inga efterslängar, inga varningar, definitivt inga snackevarningar.

I EM har vi också sett att många spelare faller oerhört lätt, åtminstone till synes lätt. Det är lika ojust att filma till sig en frispark eller straff eller, än värre, att genom filmning få ett gult kort på motspelare, eller att han blir utvisad.

I morgon onsdag hoppas vi att många av våra ungdomar är på plats och får se sina idoler visa hur man spelar bra fotboll.

Välkomna på match på IP på onsdag!