Så var det äntligen dags för oss att gå in i nästa generation av hemsidan. För ca. 1,5 år sedan när vi planerade för klubbens 100-årsjubileum dök det upp en idé om att vi skulle ha en officiell hemsida. Det fanns redan en hemsida från Lund, men trots allt inte vår egen. I en ideel förening tar det mesta lång tid. Det är ofta långt mellan tanke och beslut och sedan till genomförandet.

Styrelsesuppleanten Fredrik Salinder tog emellertid tag i ärendet och på eget initiativ, med styrelsens fulla välsignelse, åtig sig Fredrik med hjälp av dottern Estelle, som spelat fotboll för IFK, tillverka en egen hemsida. Med stor entusiasm och mycket kunnande byggde Estelle hos Fredrik i hans språkföretag upp en modern och attraktiv hemsida som när den hade premiär i början av förra året väckte mycket positivt mottagande.

Hemsidan utvecklades vidare men arbetat att hålla den uppdaterad och samtidigt förnya och utveckla den visade sig vara tidskrävande särskilt som Estelle fick en ny anställning som krävde hennes tid. Estelle skötte sidan under drygt ett år och förnyade den, men i våras räckte inte tiden till. Vi tackar Estelle för det fina pionärsarbetet hon gjort med hemsidan. Estelle försvinner inte från IFK med detta utan får nya uppdrag. Vi tackar också Fredrik för hans ekonomiska och arbetsmässiga insats med hemsidan. Utan Fredrik hade vi ingen hemsida i dag. Fredrik har även givit hemsidan support med en digital kamera som ger oss möjligheter att visa bilder direkt efter matcher m.m.

Nu tar Leif över hemsidan och han har förberett den nya hemsidan under någon månads tid tillsammans med Michael Lindholm, vår ständige reporter och statistiker.

Hemsidan är inte färdig. Det återstår mycket att göra och komplettera med. Vi väntar t.ex. på färdigt material från såväl från damsektion som IFK Malmö Handboll som vill vara med och är mycket välkomna. Vi väntar också på mer information och bilder från ungdomslagen. Material kan skickas in till hemsidan via mail.

En hemsida blir aldrig färdig utan utvecklas ständigt. Vårt mål är att vi skall bli mycket bra. Vi satsar mycket på debattsidan som redan nu är mycket livaktig och intressant. Nya ämnen kan tas upp till debatt.

Tävlingar inför matcher. Intervjuer med gamla profiler och nya ungdomsspelare. Möjligheter för tränare och ledare att få fram meddelande till sina lag. Information om matcher i alla slags serier och cuper. Vi hoppas också att några spelare i A-truppe vill skriva och berätta om hur det känns att spela i IFK och ha förväntningarna på sig.

Jag är av styrelsen utsedd att vara ansvarig utgivare av hemsidan men det är Leif som är webbmaster och det är han som behärskar införandet och layouten på hemsidan. Michael använder regniga sommardagar åt att förse Leif med massor av material som ger läsaren underhållning. Välkomna till nya hemsidan, säg gärna vad du tycker på debattsidan men kom ihåg positiv kritik bygger upp medan negativ kritik bryter ner.

Vi är inte professionella, vi är ideela och vi har alla andra uppgifter som huvudsysselsättning men vi tycker att det är roligt och vi gör vårt bästa.