Storförlust för IFK efter utvisning

IFK Malmö åkte ner till femte plats efter att ha förlorat med hela 4-0 mot Helsingborgs Södraa inför 586 åskådare. Efter halva serien leder just Helsingborgs Södraa på 23 poäng. Tvåa är Lunds BK på 22 poäng. Trea på samma poäng som Lund men med sämre målskillnad är Falkenberg. Fyra på 20 poäng ligger Ystads IF. På samma poäng ligger även IFK men med sämre målskillnad. Efter IFK är det ett stort glapp till nästa lag.

Veteranmålvakten Bo Theander fick hoppa in i dag för att IFK:s båda målvakter var skadade. Han gjorde sin 401:e match i IFK men den blev inte riktigt vad han hoppats på. "Di gule" fick en mardrömsstart när Christoffer Kjellberg nickade in 1-0 till Södra redan efter 10 minuters spel. IFK skapade chans på chans. I den 23:e minuten nickade IFK:s Henrik Nebrelius strax utanför. Jörgen Svensson sköt i stopen i den 37:e minuten. Sedan hände det som inte fick hända. Marcus Nilsson blev utvisad efter 2 varningar strax efter varandra på övertid i slutet av halvleken.

IFK fortsatte att skapa chanser trots utvisningen. I den 49:e minuten nickade Jörgen Svensson i ribban. En minut senare fick Södra straff. Stefan Johansson satte bollen i mål. I den 53:e minuten sköt Glenn Holgersson en frispark i trävirket. Mitt i IFK:s pressande gjorde Jesper Andersson 3-0 till Södra. IFK skapade många chanser men kunde som vanligt inte göra mål. I den 83:e minuten missade Fredrik Sandell öppet mål. Även om IFK fick en man utvisad borde man vunnit men kan man inte göra mål på sina chanser så vinner man inga matcher. Baskim Sopi saknades i dag pga skada och därmed var en viktig kugge i försvarsspelet borta.

Nu måste hela laget ta sig samman och ge järnet i höstpremiären mot just Södra på Hedens IP i Helsingborg. Kom dit och stötta vårt lag så att vi får se början på en lång segerrad igen efter två raka förluster. Vi kan mycket bättre än vad vi visade i dag. Vi litar på er gulingar! Vinst nästa gång.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HELSINGBORGS SÖDRA BIS
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-4
Arena: Malmö IP
Crowd: 586
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona, Johan Olsson, Lund, Mattias Gustafsson, Höganäs
Goal: 0-1 (10) Christoffer Kjellberg, 0-2 (51) Stefan Johansson (straff), 0-3 (55) Jesper Andersson 0-4 (90) Christoffer Kjellberg
Homewarning: Marcus Nilsson 2
Home sent of: Marcus Nilsson
Homempv: Glenn Holgersson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Bo Theander

Jonas Danielsson
Martin Alm
Glenn Holgersson
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Dennis Nilsson
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Martin Alm 57)
Fredrik Sandell (Dennis Nilsson 57)
Johan Åkesson (Anders Jemail 65)
Dejan Lukanic
Roger Nilsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –