Målkalas när IFK gick till MM-final

Förra årets segrare i Malmömästerskapen, IFK Malmö gick inte oväntat till final i år igen efter att ha krossat IFK Klagshamn med 8-0. Därmed har IFK Malmö den imponerande målskillnaden 19-0 efter tre matcher i årets MM.

Matchen var jämn till en början och båda lagen skapade en del chanser. I den 15:e minuten gjorde Fredrik Sandell 1-0 till Malmökamraterna. Resten av halvleken skapade båda lagen en del chanser men IFK Malmö hade de flesta och bästa chanserna.

I den andra halvleken fanns det bara ett lag på plan även om Klagshamn hade några chanser men allt klarades upp av försvaret eller av veteranmålvakten Bo Theander. I början av halvleken var Jörgen Svensson fri med målvakten i Klagshamn. Jörgen gjorde inget misstag och satte enkelt 2-0. Två minuter senare gjorde Fredrik Sandell sitt andra mål vilket betydde 3-0 till Malmökamraterna. Dennis Nilsson hann knappt komma in på planen innan han satte 4-0 i den 61:e minuten. Sedan fortsatte det med 5-0 genom Marcus Nilsson, 6-0 genom Magnus Eriksson och 7-0 genom Jörgen Svensson. I den 88.e minuten blev Paul Boklund i Klagshamn frilägesutvisad sedan han fällt en IFK Malmö-spelare innanför straffområdet. Det blev också en straff som Joel Lindqvist satte i mål vilket betydde 8-0. I slutet av matchen fick Anders Jemail bäras ut sedan han skadat sig. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

Johan Åkesson fick pris som matchens spelare. Ännu är det inte klart när finalen ska spelas. IFK motståndare i finalen blir segraren i matchen Flagg – Kirseberg.

Jörgen Svensson kom in igen i den 73:e minuten, ut gick Fredrik Sandell-.

Hometeam: IFK KLAGSHAMN
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-8
Arena: Heleneholms IP
Crowd: 258
Referee: Patrik Winqvist, Malmö, Lars Hansson, Malmö, Romel Luberic, Malmö
Goal: 0-1 (15) Fredrik Sandell, 0-2 (47) Jörgen Svensson, 0-3 (49) Fredrik Sandell, 0-4 (61) Dennis Nilsson, 0-5 (68) Marcus Nilsson, 0-6 (76) Magnus Eriksson, 0-7 (85) Jörgen Svensson, 0-8 (89) Joel Lindqvist (straff)
Homewarning: –
Home sent of: Paul Boklund
Homempv: –
Awaympv: Johan Åkesson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Bo Theander

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Marcus Nilsson (Eric Fischbein 60)
Dennis Nilsson (Jörgen Svensson 60)
Roger Nilsson (Jonas Danielsson 64)