Bertils krönika "Inför höstsäsongsstarten"

Sommaren är över fast vi bara är i början av augusti. Hur var sommaren 2000? Eller har den ännu inte varit? I södra Europa har det varit rekordvärme under några månader medan de nordliga delarna av Skandinavien fått mycket regn om än inte rekordmängder.

Bron till Danmark har öppnats och utbytet mellan länderna verkar vara stort från bägge sidor av bron-tunneln Massmedia i Sverige talade om att bron bara hade intresse för svenskarna som ville till utlandet men tvärtom har det visat sig att det största intresset hittills verkar vara att besöka Sverige. Nu upptäcker vi att det plötsligt blivit mycket vanligare med danskregistrerade bilar i hela Skåne och även uppåt Småland och kanske ända upp till den nordliga huvudstaden.

Ett par av våra ungdomslag har varit över i Danmark och deltagit i cupen. Resulten från dessa hoppas jag kommer in på deras hemsidor. Det äldre ungdomslaget har varit i Italien och gjort bra ifrån sig. Även om denna resa hoppas jag att vi skall få mer information på ungdomssidorna. I dagarna spelas det olika cuper där bron utnyttjas. Matcher spelas dels i Bunkeflo och dels i Tårnby på andra sidan bron. Michael har lovat att bevakta matcher och resultat. Se mer om detta på annan plats.

Avslutningen på vårsäsongen för representationslaget blev väl inte riktigt vad vi hade hoppats på. Fler skador än vad vi klarade särskilt när våra båda målvakter Frederick och Jonas, är skadade samtidigt. En till hälften oförklarlig utvisning hjälpte till att sänka oss mot Helsingborgs Södra. Bosse Theander vår klassiska målvakt från senaste storhetstiden ställde upp och gjorde en fin insats.

Nu vänder serien och vi har en omgående möjlighet att revanschera oss uppe i Helsingborg på fredag klockan 19:00. Motivering skall inte saknas i gänget. Fille berättar att alla i laget vill visa Helsingborgslaget att med fullt manskap skall de inte rå på pss.

Under sommaren har vi fått tillgång till en nygammal målvakt Martin Lundin som spelat i Kirseberg, men de senaste året studerat i Australien. Martin spelade mycket bra i vänskapsmatchen mot Skene där han gjorde många mycket kvalificerade räddningar. Martin tycker att det är roligt att spela i vårt motiverade kamratgäng och ser fram mot matchen på fredag med största tillförsikt. Bosse Theander är solidarisk med sitt IFK och sitter på bänken.

Jonas Strandh är på gång med försiktig träning. Frederick har fortfarande ont i sitt knä och har svårt att träna, men Frederick kommer snart tillbaka. Håkan Dahlberg har börjat träna, men har ont i ljumskarna. Håkan behövs i de många tuffa matcherna som ligger framför oss.

Anders Jemail skadades vid MM-semifinalen mot Klagshamn, en ledbandsskada. Han har med god hjälp av Håkan Nilsson, vår fysspecialist omgående kommit igång med träning och kan kanske vara klar för spel redan på fredag.

Ett oväntat tillskott i laget har vi fått i sommar då en storspelare flyttat till Malmö, nämligen Dusko Radinovic, som i flera år var allsvensk i Degerfors. Duskos enorma rutin från det gamla Jugoslavien och Allsvenskan kan vi säkert få stor nytta av under hösten.

Dusko var med i Skenematchen där han gjorde ett säkert intryck och spelade med stor pondus. Dusko sa efter matchen att han tyckte det var roligt att komma till Malmö och att han direkt trivdes med våra spelare och deras motivation. Marcus Nilsson får inte vara med på fredag efter sin utvisning i avslutningsmatchen.

Matchen på fredag är viktig liksom alla matcher tidigare och senare. Med en seger är vi på plats där vi hör hemma. Sedan följer ett nytt revanschmöte mot Lund i Lund. Lund som bara släppt in 5 mål på 11 matcher.

I medlemskommittén har Fredrik och Estelle Salinder satt ihop en spännande medlemstidning som är under distribution om ca en vecka. Tryckningen har gjorts med stort bistånd av Åke Persson med flera andra. Denna tidning kommer att skickas eller delas ut till alla medlemmar, såväl passiva som aktiva. Är du inte medlem ta kontakt med kansliet och beställ ett medlemskap 300:- för vuxna och 150:- för ungdomar (under 19 år). Knappa in sidan för medlemskap om du vill veta mer.

Har du sett att du kan rösta på olika frågor av intresse för IFK? Titta på startsidan.

Snart kommer på hemsidan uppgifter om souvenirer och andra prylar som du kan köpa för att visa vem du är.

Välkommen att följa IFK på hemsidan under den spännande hösten 2000.

Lycka till Fille, Bosse, Vlatko, Håkan, Anders och hela gänget med Joel i spetsen på den spännande höstresan!