Jörgen tvåmmålskytt när IFK vann

"Di gule" fick revansch mot serieledarna Helsingborgs Södra efter storförlusten hemma genom att besegra hemmalaget Södra på Hedens IP med 3-1 inför 321 åskådare.

IFK började bäst och hade spelet även om Södra hade några farliga kontringar. I den 22:e minuten slog ledaren i IFK:s interna skytteliga Jörgen Svensson till och gjorde 1-0. IFK skapade några chanser och en av dem var när Magnus Eriksson i den 28:e minuten sköt strax utanför.

I den andra halvleken hade Södra någon chans innan Fredrik Sandell i den 53:e minuten hade ett bra skott. I den 54:e minuten blev "di gule" blåst på en solklar straff sedan Magnus Eriksson fällts. Det blev "bara" en frispark men vilken utdelning det blev av den till sist. Glenn Holgersson sköt frisparken på målvakten, bollen kom sedan till Magnus Eriksson som via en Södra-spelare kom till Jörgen Svensson, som sköt in 2-0 till "di gule".

Några minuter senare var Magnus Eriksson fri men målvakten plockade bollen. Minuten senare reducerade i stället Södra genom Stefan Johansson. I den 66:e minuten gjorde Södra en riktigt tabbe när en spelare gjorde självmål, vilket betydde 3-1 till "di gule". Magnus Eriksson var fri med målvakten i den 78:e minuten men målvakten Conny Rosén räddade. På övertid hade Johan Åkesson ett skott i ribban. Bäst i "di gule" var enligt mig själv tvåmålsskytten Jörgen Svensson, men Glenn Holgersson och några till var också riktigt bra. I nästa match är Marcus Nilsson tillbaka efter utvisningen i förra matchen mot Södra.

Hometeam: HELSINGBORGS SÖDRA BIS
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-3
Arena: Hedens IP
Crowd: 321
Referee: Peter Tillberg, Kristianstad, Alexander Bergström, Christian Alvesson
Goal: 0-1 (22) Jörgen Svensson, 0-2 (55) Jörgen Svensson, 1-2 (60) Stefan Johansson, 1-3 (66) Självmål
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Glenn Holgersson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Dennis Nilsson (Eric Fischbein 73)
Dusko Radinovic (Henrik Nebrelius 73)
Johan Åkesson (Magnus Eriksson 82)
Roger Nilsson
Bo Theander (målvakt)