Bertils krönika "Inför Ystad"

Vi tackar laget och tränare för den strålande vändningen av spelet i andra halvlek mot Lunds BK. Laget visade prova på att vi kan göra mål samtidigt som vi igen visade hur man missar att göra mål.

Om vi fortsätter att spela som i Helsingborg och i Lund andra halvlek, kan vi slå alla lagen i serien och vi skulle göra jämna matcher med många av de etablerade Superettanlagen.

Nu gäller det för spelarna och Fille att hålla kvar spelet och motivationen. Alla resterande matcher är avgörande matcher som vi i princip måste vinna så länge inte Helsingborg och Falkenberg förlorar poäng. Ystad är återigen ett svårt lag och det krävs maximal motivation och förberedelse för att vi inte skall vara för styva i korken efter två vinster. Det är lätt att överskatta sin egen förmåga och därmed underskatta motståndarens. Jag tror inte att Fille gör det och inte heller att spelarna gör det, i vart fall inte medvetet.

Just nu är Frederick Enahalo och Jonas Strandh skadade men bägge tränar för att komma tillbaka. Håkan Dahlberg är inte helt återställd men tränar igen. Det finns en del spelare som fick ta emot en del smällar mot Lund men de skall förhoppningsvis kunna spela i morgon. Johan Åkesson är inte helt bra i sitt knä men tränar och vill spela.

Vi har en mycket bra trupp nu och med Martin Lundins säkra målvaktspel och vetskapen om att truppen innehåller flera spelare som kan ta över i fall någon blir skadad, kan vi se framåt med goda förhoppningar.

Det är säkert trist för en del spelare som just nu inte får plats på bänken men många matcher återstår och hela truppen kommer att behövas.

En ändring blir det säkert mot Ystad och det är att Jonas Danielsson inte spelar eftersom han drog på sig sin tredje varning mot Lund.

Det är Festival i Malmö denna veckan och vi hoppas att det skall vara lite festivalstämning även på Malmö IP i morgon onsdag. Kom dit och tag med din granne. En stor publik höjer alltid spelkvaliteten ytterligare särskilt för hemmalaget.

Välkommen på match och vi önskar killarna lycka till mot Ystad.