Målfyrverkeri mot Ystad

"Di gule" krossade Ystads IF FF med 5-0 inför 521 åskådare på Malmö IP efter att ha gjort en kanonmatch.

IFK började bäst. I den 3:e minuten hade Eric Fischbein ett farligt skott strax utanför. IFK spelade bra och sprang enkelt igenom Ystads försvar. IFK skapade också någon chans. Det dröjde till den 43:e minuten innan Henrik Nebrelius gjorde 1-0 på ett långskott. I den 45:e minuten hade "Henke" ett bra skott men målvakten räddade.

I den andra halvleken var IFK ännu bättre och spelade lysande fotboll. Magnus Eriksson gjorde mål på nick för andra matchen i rad i den 48:e minuten. I anfallet efter målet hade Ystad en bra chans men IFK:s målvakt Martin Lundin gjorde en jätteräddning. Fredrik Sandell gjorde sitt första seriemål i IFK när han i den 61:e minuten sköt in bollen efter passning från Magnus Eriksson. Magnus Eriksson nickade strax utanför i den 75:e minuten.

I den 84:e minuten sprang Jörgen Svensson över halva planen och satte 4-0. 5-0 gjorde Glenn Holgersson direkt på frispark. IFK gjorde sin bästa match för säsongen och spelade mycket underhållande fotboll. Kom och se våra gula pågar hemma på söndag 20/8 kl 16.00 då Leikin står för motståndet.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 5-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 521
Referee: Jörgen Berggren, Malmö, Curt Lund, Oliver Lazarevski
Goal: 1-0 (43) Henrik Nebrelius, 2-0 (48) Magnus Eriksson, 3-0 (61) Fredrik Sandell, 4-0 (84) Jörgen Svensson, 5-0 (87) Glenn Holgersson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Marcus Nilsson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Martin Lundin

Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Dusko Radinovic (Henrik Nebrelius 66)
Dennis Nilsson (Eric Fischbein 79)
Johan Åkesson (Fredrik Sandell 82)
Roger Nilsson
Bo Theander (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –