Storseger efter straffräddning av Lundin

"Di gule" slog Leikin med hela 4-0 och tog därmed sin fjärde raka seger i höst. IFK ligger nu på andra plats i tabellen två poäng efter ledande Falkenberg. IFK har full pott och den fantastiska målskillnaden 15-2 på höstens fyra matcher.

IFK pressade och skapade några chanser i början av matchen. I den 19:e minuten nickade Fredrik Sandell in 1-0 efter passning från Anders Jemail. 25 minuter in på halvleken hade Leikin ett långskott strax utanför. Magnus Eriksson tog bollen på mitten i den 27:e minuten och passade sedan till Fredrik Sandell som sköt strax över. I den 41:e minuten fick Leikin en mycket tveksam straff. Men vad hjälpte det! Martin Lundin gjorde en jätteräddning på straffen som sköts av Leikins storskytt Andreas Hedström. På övertid kom 2-0 till "di gule" efter ett riktigt drömmål av Marcus Nilsson, ett långskott från ca 25-30 meter.

I den andra halvleken dominerade IFK och skapade massor av chanser. I den 54:e minuten sköt Fredrik Sandell i ribban. Tre minuter senare sköt Glenn Holgersson en frispark i stolpen. Martin Lundin gjorde en bra räddning i den 70:e minuten. Magnus Eriksson hade en nick strax utanför i den 82:e minuten. I den 88:e minuten kom äntligen 3-0 då Henrik Nebrelius fick in bollen efter en målvaktsretur. Dusko Radinovic gjorde sitt första mål i IFK och fastställde slutresultatet till 4-0 då han på övertid slog in bollen efter ett skott från vänsterkanten. Martin Lundin var bäst i "di gule" efter bl.a. en straffräddning.

Kom och se "di gule" på lördag den 26/8 då IFK möter Åhus borta på Furehov.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IF LEIKIN
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 4-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 466
Referee: Peter Arnesson, Växjö, Niclas Ångman, Braås, Gert Hjelmer, Växjö
Goal: 1-0 (19) Fredrik Sandell, 2-0 (45) Marcus Nilsson , 3-0 (88) Henrik Nebrelius, 4-0 (90) Dusko Radinovic
Homewarning: Glenn Holgersson, Jonas Danielsson
Home sent of: –
Homempv: Martin Lundin
Awaympv: –
Hometeam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Dusko Radinovic (Marcus Nilsson 67)
Eric Fischbein (Fredrik Sandell 72)
Johan Åkesson (Jonas Danielsson 78)
Roger Nilsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –