Bertils krönika "Inför Leikin"

Onsdagens match mot Ystad var en härlig upplevelse för hemmapubliken.

Äntligen fick laget en välförtjänt framgång också i målgörandet. När vann vi senast med så stora siffror i en seriematch? (Michael tar säkert reda på det.) Vi bättrade på en målskillnad som fortfarande är betydligt sämre än de närmaste konkurrenternas. Ystad är ett bra lag men vi spelade en bättre (strålande) fotboll.

Nu gäller det ett nytt , för oss, svårspelat lag nämligen Leikin från Halmstad. I somras (den 10/6) blev det "bara" 1-1 i Halmstad. Bägge målen var straffar. Enligt Michaels referat ( som du hittar under knappen "senaste nytt") hade vi ett flertal tillfällen att avgöra matchen men våra avslut var för dåliga.

Leikin gjorde fyra mål mot Falkenberg i onsdags, vilket tyder på att laget är målfarligt fast samtidigt släpper man in fem mål trots att Leikin räddade en straff.

I fjol i serien på vårt 100-årsjubileum på Stadion hade Leikin ofinheten att besegra den jubilerande värden.

Söndagens match är således också en revanschmatch och det är ingen enkel match utan det gäller att laget är ordentligt laddat och motiverat från start.

Fille meddelar att stämningen i laget är på topp. Vi har inga nya skador och alla är mer eller mindre i träning.

Truppen är nu så jämn att skillnaden mellan att vara med i startelvan och att vara utanför dagens lag är omöjlig att mäta. Det medför att det är en intensiv positiv kamp hos alla spelarna att visa att de platsar i laget. Fille är mycket väl medveten om att det finns risk för att laget kan känna sig allt för säkra efter tre raka vinster mot andra topplag. Han anser dock att killarna är tillräckligt erfarna för att veta att skillnaden mellan lagen i södra tvåan är mycket marginell.

Ett motiverat taggat "bottenlag" kan utan vidare besegra ett alltför avslappat ledarlag. Leikin kommer att vara taggade efter den retfulla förlusten mot Falkenberg.

Vi ser fram mot en underhållande match på Malmö IP i morgon söndag. Vi hoppas på storpublik vilket våra killar är värda. Jag såg på insändarsidan att en Ystadspelare berömde vår publik som även applåderade när Ystad gjorde något bra.

Malmös supporterklubbs kanariefåglar behöver således ingen polisbevakning. Med det spel laget nu visar upp borde vi fylla läktarna med fotbollsintresserade malmöbor.

Jag önskar laget fortsatt framgång.