"Di gule" till serieledning efter stor dramatik

Efter att ha legat under två gånger i matchen mot Åhus Horna, först med 1-0 och sedan med 2-1, så vände "di gule" och vann till slut med 3-2 efter att Baskim Sopi avgjort i slutminuten. Det var IFK:s femte raka seger i serien. I och med segern gick IFK upp i serieledning med en poäng eftersom IFK Trelleborg skrällde mot Falkenberg genom att vinna med 3-1.

De första minuterna skapade "di gule" några farliga chanser. I den 9:e minuten gick Åhus Anders "Knippet" Karlsson upp och gjorde 1-0. Efter en tilltrasslad situation lyckades sedan Jörgen Svensson kvittera i den 26:e minuten. Fredrik Lowén i Åhus gjorde sedan 2-1 i den 39:e minuten. IFK gjorde ingen bra halvlek.

I den andra halvleken blev det bättre och "di gule" skapade en del chanser. I den 57:e minuten hade Marcus Nilsson ett bra skott som Åhus målvakt enhandsräddade. Magnus Eriksson hade ett bra läge i den 73:e minuten men sköt utanför.

Efter att Dusko Radinovic kommit in gick det bättre för "di gule" och i den 78:e minuten slog Jörgen Svensson in 2-2. I den 90:e minuten kunde det blivit 3-2 till Åhus men bollen nickades i stolpen. På övertid kom äntligen 3-2 till "di gule" då Baskim Sopi slog in bollen. Marcus Nilsson fick pris som matchens lirare i IFK Malmö.

Kom och se serieledande IFK Malmö på lördag den 2/9 i det gula kamratderbyt mot IFK Hässleholm hemma på Malmö IP kl 15.00.

Hometeam: ÅHUS HORNA BK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 2-3
Arena: Furehovs IP
Crowd: 100
Referee: Johan Svensson, Falkenberg
Goal: 1-0 (9) Anders Karlsson, 1-1 (26) Jörgen Svensson, 2-1 (39) Fredrik Lowén, 2-2 (78) Jörgen Svensson, 2-3 (90) Baskim Sopi
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Marcus Nilsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Eric Fischbein (Jonas Danielsson 61)
Dusko Radinovic (Anders Jemail 74)
Johan Åkesson (Magnus Eriksson 86)
Dennis Nilsson
Jonas Strandh (målvakt)