Förkrossande seger för "di gule" efter två hattric

Di gule" behåller ledningen i division 2 Södra Götaland efter att ha krossat Karlskrona AIF med 8-1 efter två hattrick inför 576 åskådare på ett soligt Malmö IP. På andra plats ligger Falkenberg, en poäng efter. Trea ligger Helsingborgs Södra, fyra poäng efter att ha förlorat med 2-1 mot IFK Trelleborg.

IFK fick en drömstart och redan efter 1.53 satte Magnus Eriksson 1-0 efter att ha varit fri med målvakten. 2-0 kom i den 10:e minuten av Roger Nilsson efter att ha skjutit genom händerna på Karlskronas mycket unga målvakt den 16-årige Pierre Månsson. 10 minuter senare var det Jörgen Svensson tur att göra 3-0 efter att ha varit fri med målvakten. Roger Nilsson satte sitt andra mål i den 26:e minuten vilket betydde 4-0. Magnus Eriksson nickade in sitt andra mål i den 32:e minuen vilket betydde 5-0. Magnus Eriksson gjorde ett hattrick efter att ha satt 6-0 i den 42:e minuten. 7-0 satte Eric Fischbein strax innan paus. IFK spelade lysande i den första halvleken och Karlskrona hade ingenting att sätta emot IFK.

Andra halvlek blev mycket lugnare. Karlskrona fick ett tröstmål i den 55:e minuten genom Anders Holmberg. IFK skapade en hel del chanser och i den 77:e minuten gjorde Roger Nilsson ett hattrick sedan han fastställt slutresultatet till 8-1. IFK hade en hel del chanser till och det var inte långt ifrån att bli tvåsiffrigt.

I nästa match väntar Falkenberg i en ren seriefinal. Matchen spelas på lördag den 23/9 kl 15.00 uppe i Falkenberg. Kom dit och heja fram "di gule" till en seger på vägen till Superettan!. I veckans omgång besegrade Falkenberg Ystads IF FF på bortaplan med 2-1.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: KARLSKRONA AIF
Awayteam form: –
Scorehalf: 7-0
Scorefull: 8-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 576
Referee: Mattias Nyman, Kungsbacka, Hans Brage, Kungsbacka, Inge Svensson, Kungsbacka
Goal: 1-0 (2) Magnus Eriksson, 2-0 (10) Roger Nilsson, 3-0 (20) Jörgen Svensson, 4-0 (26) Roger Nilsson, 5-0 (32) Magnus Eriksson, 6-0 (42) Magnus Eriksson, 7-0 (44) Eric Fischbein, 7-1 (55) Anders Holmberg, 8-1 (77) Roger Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Magnus Eriksson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Anders Jemail
Dusko Radinovic
Joel Lindqvist
Hometeam Sub: Dejan Lukanic (Jonas Danielsson 46)
Johan Åkesson (Dusko Radinovic 70)
Dennis Nilsson (Magnus Eriksson 70)
Håkan Dahlberg
Frederick Enaholo (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –