,

Bertils krönika: "Inför Falkenberg"

Så är det dags igen att ta ett steg mot en hägrande serieseger och kvalmatcher mot ett lag från Göteborgsområdet. Sak samma gäller för Falkenberg som föll ner från ettan förra säsongen. Falkenberg är övertygade om att sejouren i tvåan skall vara ettårig. Det mesta tyder på att seriesegraren spelar i Falkenberg på lördag. Den som vinner har möjligheter att på egen kraft ta hem seriesegern.. Helsingborgs södra har en teoretisk chans att vinna serien , särskilt om det blir oavgjort i Falkenberg och Helsingborg besegrar Leikin på bortaplan. Helsingborg har sedan två svåra matcher kvar nämligen Lund borta och sedan Ystad hemma.

Falkenberg har på pappret lätta matcher kvar nämligen Åhus borta ( kanske inte är så lätt trots allt, vi vet!) och Hässleholm hemma. IFK har inga lätta matcher kvar vi avslutar hemma mot Kristianstad och borta mot IFK Trelleborg.

Vi skall vinna i Falkenberg då har vi råd med poängförlust i någon av resterande matcher. Oavgjort kan räcka till men då måste vi ta fullt mot Kristianstad och Trelleborg.

Det pågår olympiska spel när jag sover eller arbetar. Det största intresset förefaller vara kring vilka som är dopade, hur de är dopade. Det gör att det inte är särskilt roligt att se på den absoluta eliten. Kan man beundra någon som med otillåtna konkurrensmedel skapat sig fördelar? Ingen vet om segraren är dopad eller har byggt upp sig tidigare med dopning. Kanske skulle de olympiska spelen gå tillbaka till amatörstadiet, att det skall vara en lek för ungdomar från hela världen. IFK Malmö Världens Lag, det verkar på ungdomarna som att de har roligt på plan och utanför plan, att de bryr sig om varandra och att det roligaste som finns är att spela boll i di Gule.

Fille berättar att hela truppen mår bra. Ingen spelare är avstängd. Ingen är skadad. Henrik Nebrelius som var skadad mot Karlskrona tränade igår med boll och hoppas kunna spela på lördag. Alla tre målvakterna är friska. I anfallet är Fredrik Sandell åter klar. Fille är inte nervös eftersom det inte blir bättre för det. Laget är taggat. De vill visa att storsegern mot Karlskrona inte bara berodde på att Karlskrona var mindre bra utan på att vi kan spela så bra mot vilket lag som helst.

Vi kommer att vara rätt många från IFK Malmö uppe i Falkenberg då en buss lämnar Malmö IP klockan 12 med förhoppningsvis ett 50-tal entusiaster.