IFK MALMÖ KLART FÖR KVAL TILL SUPERETTAN!

IFK Malmö är klart för kval till Superettan efter att besegrat Kristianstads FF med knappa 1-0 inför 562 åskådare på Malmö IP. "Di gule" har ointagliga fyra poängs försprång inför den sista omgången och har därmed vunnit serien trots att Falkenberg besegrade Åhus på bortaplan med 3-1. Kvalet kommer att spelas den 14/15 och den 21/22 oktober. IFK börjar borta och kommer få möta segraren i Division 2 Västra Götaland.

"Di gule" spelade bra de första 20 minuterna och skapade en hel del chanser. Jörgen Svensson missade ett friläge i den 4: e minuten efter att ha skjutit över målet. Jörgen missade också ett bra läge i den 9: e minuten. Efter 20 minuter blev det jämnare och båda lagen skapade en del chanser men IFK hade de bästa och vassaste chanserna. Glenn Holgersson sköt en bra frispark i den 36: e minuten. Strax innan halvtid missade Henrik Nebrelius ett friläge.

Den andra halvleken hann knappt börja innan IFK satte 1-0. Målet tillkom efter att Eric Fischbein sprungit loss på kanten och passat till Henrik "Henke" Nebrelius som enkelt satte bollen i mål. I den 55: e minuten tvingades Jörgen Svensson utgå efter att ha fått en smäll (yttre ledbandet i foten), det är osäkert i dag huruvida Jörgen kan deltaga i det väntande kvalet.

Båda lagen skapade en del chanser i den andra halvleken. De sista 10 minuterna pressade Kristianstad och försökte få in en kvitteringsboll men det lyckades inte. I slutet av matchen sprang "di gules" Dennis Nilsson sig fri men Kristianstads målvakt lyckades i sista stund plocka bollen framför fötterna på Dennis. Magnus Eriksson var fri minuten senare men han lyckades inte heller göra mål.

Det var en rättvis seger men den borde blivit större med tanke på alla de klara chanser som IFK hade. I säsongens sista seriematch står IFK Trelleborg för motståndet nere på Vångavallen. Matchen spelas på lördag den 7/10 kl 15.00. Kom dit och heja fram "di gule" till ännu en seger.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: KRISTIANSTADS FF
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 562
Referee: Mikael Eriksson, Huskvarna, Ove Svensson, Förslöv, Lars Andersson, Åstorp
Goal: 1-0 (46) Henrik Nebrelius
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Henrik Nebrelius
Awaympv: –
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Jörgen Svensson 57)
Dusko Radinovic (Marcus Nilsson 73)
Dennis Nilsson (Henrik Nebrelius 87)
Johan Åkesson
Martin Lundin (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –