,

Månsson: "Trogna anhängare och ung entusiasm"

Vad händer vid pass 16.45 idag? Jubel? Eller ytterligare en nervös vecka för alla gula supporters? Det ser "lätt ut på papperet", ett Kristianstad på hemmaplan och ett Kristianstad som inte har något att spela för.

Visst, det ser bra ut. Men det är lätt att knyta sig. Som nu i andra halvlek i seriefinalen i lördags mot Falkenberg. Säsongens kanske bästa 45 minuter.

– Det var ett topplag IFK mötte – följdes av 45 minuter nervöst och stressigt agerande. Det kunde gått illa. Det fanns dock även efter paus positiva tecken.

Trots att spelet nu inte fungerade skapade IFK chanser, lika många som hemmalaget trots spelunderläge. Det har varit signifikativt för IFK att i de flesta matcherna skapa mycket.

Låt vara att det varit alldeles för många missar. Men skapar man inget blir det ju heller inga mål.

Det blir under alla förhållande 100 minuters spänning i eftermiddag. Och det blir absolut ingen lätt uppgift. IFK har under säsongen haft drygt 500 åskådare på sina hemmamatcher. Det är en bra siffra.

Anledningarna är två, hela tiden en toppstrid för IFK och spel på trevliga idrottsplatsen. Vid bra väderlek kan det kanske bli 1000 idag. Eller?

Det har under åren raljerats över att IFK har väldigt gamla supporters. Visst, men istället för att lite hånfullt konstatera detta tycker jag att dessa trogna anhängare skall hedras.

De följde IFK ner i fyran och har varit med på marschen upp igen. Jag unnar verkligen dem en angenäm kväll och ett kval att se fram emot.

I Falkenberg blandades trogna lite grånande IFK åskådare med ung entusiasm från några pojklag. Den växande duktiga ungdomssektionen har gett en ny generation med IFK som sin klubb.

Den avsevärt höjda standarden på pojklagen är på sikt minst lika positivt som topplatsen i Södertvåan. Men om nu A-laget lyckas ta steget upp i Superettan blir detta givetvis ytterligare en injektion för IFK. Klubben blir attraktiv.

Det är mycket som står på spel idag! Eller kanske i sista omgången i Trelleborg. Och sen i det eventuella kvalet. Och då inte bara för A-laget. Ungdomarna måste ha ett elitlag att se upp till.