"Di gule" mot "di blåe" i herrfinalen

IFK Malmös A-lag har gått till final i Skånecupen efter att ha besegrat Lunds BK med imponerade 4-0 i semifinalen. I finalen blir det prestigemöte mot Malmö FF som fick det tufft på vägen till finalen.

I kvartsfinalen besegrade IFK säkert Stadslaget med 5-3 trots ett självmål. Fem olika spelare gjorde målen i IFK. I semifinalen mötte IFK Lunds BK som besegrades enkelt med 4-0. Eric Fischbein tog kommandot genom att göra 1-0 och 2-0. Sedan var det bara rena promenadsegern. Dennis Nilsson satte 3-0 och Marcus Nilsson satte 4-0.

Malmö FF som IFK får möta i finalen fick en tuffare semifinal. De besegrade Bunkeflo IF med 5-4 efter förlängning. MFF fick målvakten utvisad vid ställningen 3-0. Innan ordinarie tids slut lyckades Bunkeflo kvittera till 4-4 och en skräll var nära. Men i förlängningen drog MFF det längsta strået till sist.

Finalen spelas i morgon lördag den 6:e januari klockan 15.20 i Baltiska Hallen. Vill du se bra fotboll från IFK:s sida så kom dit och titta.

Även P14 lag 2 var i elden i dag, men de hade ingen chans mot Malmö FF 1 som vann med 4-0.

Kvartsfinal 2 IFK Malmö – Stadslaget 5-3
Mål: 1-0 Baskim Sopi, 2-1 Roger Nilsson, 3-1 Dennis Nilsson, 4-1 Joel Lindqvist, 5-2 Glenn Holgersson

Semifinal 1 Lunds BK – IFK Malmö 0-4
Mål: 0-1 Eric Fischbein, 0-2 Eric Fischbein, 0-3 Dennis Nilsson, 0-4 Marcus Nilsson

IFK MALMÖ

Martin Alm

Dejan Lukanic
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Dennis Nilsson
Marcus Nilsson
Joel Lindqvist