Henriksson juniortränare i IFK Malmö

Bertil Henriksson, som är ett stort namn i fotbolls-Malmö blir tränare för IFK Malmös juniorlag som ska spela i juniorallsvenskan i år.

Han har ett förflutet som tränare i en rad klubbar. Han har varit assisterande tränare till Leif "Fille" Ohlsson i Olympic och har varit huvudtränare i Husie, Eriksfält och Sofielund. Förra säsongen var han assisterande tränare till Leif "Biet" Svensson i samarbetspartnern Kirsebergs IF.

– Det som är unikt för IFK Malmö är att det är samma tränartrio för både juniorspelarna och elitspelarna, säger Rolf Axel Nordström ordförande i IFK Malmö.

Förutom Bertil Henriksson ingår även Patrik Johansson och Tommy Hansson i trion. Patrik Johansson ska ha individuell träning två gånger i veckan med spelarna. Bertil Henriksson kommer att ha hand om coachningen och lagträningen.