Årets första förlust för "di gule"

Årets första förlust för "di gule" kom på andra sidan sundet i Köpenhamn där man förlorade mot BK Frem. BK Frem vann med 3-2 efter att IFK haft ledningen två gånger.

IFK Malmö började bäst. I den 3:e minuten gjorde Henrik Nebrelius 1-0 för "di gule" efter en kanonlobb från 25 meter. De första tio minuterna och sista tio minuterna av den första halvleken hade IFK övertaget men i övrigt var bollinnehavet för det mesta danskt.

– Vi hade lite trötta och tunga ben. Vi var passiva i den första halvleken, vi är inte vana att ha så lite boll, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Andra halvleken inleddes i ett högt tempo och det hade bara gått tre minuter av den andra halvleken när kvitteringen kom genom Kim Kristensen. Men anfallet därefter tog IFK åter ledningen även denna gången genom Henrik Nebrelius, efter ett inkast av Glenn Holgersson.

Den gula glädjen varade bara i två minuter innan Kim Kristensen slog till igen. Efter det förde danskarna matchen med högre bolltempo, även om IFK stack upp ibland och skapade en del chanser.

I den 65:e minuten missbedömde Glenn Holgersson en dansk utspark och en dansk forward kom fri med IFK:s målvakt Kenneth Mattsson, som dock väntade ut honom och chansen rann ut i sanden. Ett mycket bra ingripande av Kenneth.

Magnus Eriksson som kom in i den andra halvleken var pigg och lyckades i den 69:e matchminuten ta sig förbi sin annars så ettrige försvarare och fick iväg ett farligt skott strax utanför.

Mot slutet av den andra halvleken blev BK Frems chanser allt farligare och i den 77:e minuten så lyckades en Fremanfallare bryta igenom det gula försvaret. Kenneth Mattson avvärjde dock även denna chans.

IFK kunde till slut inte stå emot och i den 80:e minute så nickade Thomas Krause in segermålet.

– De förde spelet i andra halvlek och hade högre bolltempo, avslutar Patrik Johansson.

Bäst i IFK var nyförvärvet Jonas Wirmola, som än en gång visade att han är att räkna med. Även tvåmålskytten Henrik "Henke" Nebrelius bör nämnas. Henrik var ruskigt farlig framför danskarnas mål.

Nästa match spelas redan på lördag mot IFK Trelleborg. Det var från början tänkt att matchen skulle spelas i Malmö men detta har nu blivit ändrat och matchen kommer att spelas i Trelleborg istället. Matchen kommer att spelas vid Köpingeskolan i Trelleborg med start klockan 13.30.

Hometeam: BK FREM
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 3-2
Arena: Club Danmark Hallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: 0-1 (3) Henrik Nebrelius, 1-1 (48) Kim Kristensen, 1-2 (49) Henrik Nebrelius, 2-2 (51) Kim Kristensen, 3-2 (80) Thomas Krause
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Jonas Wirmola
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Jonas Danielsson
Jimmi Olsson

Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius
Awayteam Sub: Magnus Eriksson (Johan Åkesson 59)
Dennis Nilsson (Jörgen Svensson 67)
Roger Nilsson (Eric Fischbein 77)
Martin Alm (Baskim Sopi 86)
Dejan Lukanic