Statusrapport inför matchen mot IFK Trelleborg

Ingen rast, ingen ro för IFK Malmös nyblivna Superettanlag i fotboll. Bara två dagar efter den stenhårda uppgörelsen med danska Frem möter IFK Malmö på lördagen IFK Trelleborgs division 2-lag på bortaplan

– Många var rejält trötta efter efter holmgången i torsdags. Därför kommer vi troligen att matcha de som inte spelat så mycket på sistone, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Mötet med Frem slutade med årets första förlust, 2-3, trots IFK-ledning två gånger. Tidigare har IFK besegrat Öster borta med 6-1, Höllviken hemma med 3-2, spelat 1-1 mot Högaborg hemma och hemmabesegrat danska Hvidovre med 2-0.

– Resultatet mot Frem bekymrar mig inte speciellt mycket. Sett till spelet kunde lika gärna vi vunnit. Vi gjorde en bra match och stod upp rejält även när spelet hårdnade till på allvar, konstaterar Patrik Johansson.

Till lördagens match mot IFK Trelleborg saknas fortfarande Patrik Larsson, med lättare ljumskbesvär, samt Marcus Nilsson, som alltjämt är sjuk.

– Marcus har något envist virus. Men han är på bättringsvägen, säger Patrik Johansson, som tillsammans med sin assisterande tränare Tommy Hansson nöjer sig att nominera en 17-mannatrupp.

Truppen: Frederick Enaholo (målvakt), Kenneth Mattsson (dito), Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson, Eric Fischbein, Jimmi Olsson, Johan Åkesson, Jörgen Svensson, Henrik Nebrelius, Jonas Danielsson, Dejan Lukanic, Roger Nilsson, Dennis Nilsson, Martin Alm, Magnus Eriksson