Statusrapport inför matchen IFK Malmö – B93

På torsdagseftermiddagen spelar IFK Malmö säsongens åttonde träningsmatch inför Superettans seriepremiär mot Sylvia borta 16 april. För motståndet svarar danska B93.

– De ligger på samma nivå i seriespelet som vi, men är längre framme i förberedelserna. Så det blir säkert en bra genomkörare, tror IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Matchen skulle egentligen ha spelats i Danmark. Men eftersom B93 inte kunde garantera en gräsplan flyttades den till andra sidan Öresund.

Av samma skäl förläggs den till Landskrona.

– Vi tycker det var väsenligt att få en riktig gräsmatch före La-Manga lägret, förklarar Patrik Johansson.

IFK Malmö åker till Spanien på lördag. Minst två matcher står på programmet, båda mot norskt motstånd; Haugesund respektive Start.

– Eventuellt lägger vi in ytterliggare en match under veckan där nere. Men det är tveksamt med tanke på vårt övriga program, konstaterar Patrik Johansson, som tillsammans med sin assisterande tränare Tommy Hansson nöjer sig med att nominera en något decimerad trupp.

Denna består av 16 spelare, vilket innebär att tre ur A-truppen saknas. Det gäller småskadade trion Jörgen Svensson, Patrik Larsson och målvakten Frederick Enaholo .

– Jörgen har ont i ett lår medan Patrik och Frederick har besvär med smärtande ljumskar. Inget av fallen är allvarligt, men vi vill ha dem fit for fight i La Manga, säger Patrik Johansson