Årets andra förlust

IFK Malmö inkasserade på torsdagseftermiddagen årets andra förlust på sammanlagt åtta träningsmatcher. Liksom vid det första nederlaget, mot Frem, var det ett danskt lag som stod för motståndet. Siffrorna blev desssutom likadana, då nu B93 vann med 3-2 (2-2) på en ojämn gräsplan i Landskrona.

– Matchen skulle egentligen spelats i Danmark. Men B93 kunde inte ordna fram en gräsplan. Eftersom det var lika svårt i Malmö förlade vi matchen till Landskrona, förklarar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

B93 började matchen bäst och dominerade också klart den första halvtimmen, då danskarna dessutom gjorde två mål. Det första efter en kvart, det andra tio minuter senare. Båda fullträffarna för övrigt signerade Ulrik Drost.

– Vi var hemskt stillastående i inledningen. Varför har jag ingen aning om, medger Patrik Johansson utan omsvep.

Det skulle emellertid bli bättre. IFK Malmö gjorde en kraftsamling och tog över spelet på ett, med tanke på starten, anmärkningsvärt sätt.

Glenn Holgersson hade ett hyfsat skott över innan reduceringen föll i den 32:a minuten. Detta efter en misslyckad utrusning av den danske målvakten. Bollen hamnade hos Henrik Nebrelius, som inte gjorde något misstag. Bara fyra minuter senare var det dags för 2-2, då Johan Åkesson rakade in en målvaktsretur från nära håll.

– Vi kom tillbaka väldigt starkt. Det var det mest positiva med den här matchen, påpekar Patrik Johansson.

IFK Malmö fortsatte att spela bra efter paus, trots att Jonas Danielsson, planens dittills kanske bäste spelare, tvingades utgå efter att ha drabbats av en sträckning i låret.

Den gula dominansen var så stor att IFK borde avgjort matchen till sin fördel. Bland flera heta chanser kan nämnas en Roger Nilsson-lobb i ribbans underkant.

Istället kunde danskarna, som spelar i den danska motsvarigheten till Superettan, kontra in ett segermål minuterna före full tid genom Mirko Selak.

– Snopet. Men det spelar inte så stor roll. Planen var svårspelad och vi saknade ett antal av våra viktigaste spelare. Ersättarna var bra och totalt sett är jag åndå nöjd. Framförallt med våra omställningar sedan vi erövrat bollen. Det har vi jobbat mycket med, fastslår Patrik Johansson.

Med rätta, för den delen. Målvakten Frederick Enaholo, Patrik Larsson, Jörgen Svensson, Marcus Nilsson, Magnus Eriksson och Jörgen Svensson saknades samtliga på grund av lindrigare skador.

– Med tanke på att åker ner till La Manga i Spanien på lördag ville vi inte riskera någonting, säger Patrik Johansson.

Baskim Sopi fick för övrigt ett sår över ögonbrynet i en nickduell och fick lämna planen 17 minuter före full tid. Totalt sett var Baskim emellertid bäste IFK:are.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: B93
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-2
Scorefull: 2-3
Arena: Hangarplanen, Landskrona
Crowd: 20
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona
Goal: 0-1 (15) Ulrik Drost, 0-2 (25) Ulrik Drost, 1-2 (32) Henrik Nebrelius, 2-2 (36) Johan Åkesson, 2-3 (87) Mirko Selak
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Baskim Sopi
Awaympv: Ulrik Drost
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein

Johan Åkesson
Henrik Nebrelius
Roger Nilsson
Hometeam Sub: Dejan Lukanic (Baskim Sopi 73)
Dennis Nilsson (Jonas Danielsson 46)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –