Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Start

IFK Malmö spelar på fredagen den andra och sista matchen under det veckolånga träningslägret i spanska La Manga.Liksom i måndags handlar det om norskt motstånd. Då blev det förlust mot Haugesund med 3-1.

– Men spelmässigt är jag mycket nöjd med vår insats. Framförallt med tanke på att vi saknade en del namnkunniga spelare, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson.

När IFK möter Start – som i likhet med Haugesund spelar i den norska motsvarigheten till Superettan – på fredagseftermiddagen är emellertid i princip hela truppen skadefri. Det vill säga med Jörgen Svensson, Patrik Larsson och Jörgen Danielsson spelklara.

– Mycket glädjande. I synnerhet med tanke på Jonas Danielsson. En sådan lårskada han haft brukar ta betydligt längre tid att läka, säger Patrik Johansson, som inte är riktigt säker på hur han ska formera styrkorna mot Start.

Dels gäller det att matcha de tidigare skadade spelare försiktigt, dels är det ett smärre frågetecken för Jonas Wirmola som har lite ont i en hälsena.

– Om Jonas fortfarande känner av det när det är dags för match går Martin Alm in på hans mittbacksplats, säger Patrik Johansson.

Preliminärt startar IFK med följande elva: Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Eric Fischbein, Jimmi Olsson, Marcus Nilsson – Johan Åkesson, Henrik Nebrelius, Roger Nilsson.

Avbytare: Kenneth Mattsson (målvakt), Martin Alm, Jonas Danielsson, Magnus Eriksson, Patrik Larsson, Dejan Lukanic, Dennis Nilsson, Jörgen Svensson.

Dagarna på den spanska solkusten har i övrigt varit mycket bra. Inte minst det fina vädret och de fina planerna har bidragit till att träningspassen varit givande.

– Men nu är det lite sämre. "Bara" 15 till 20 grader och växlande molnighet, säger Patrik Johansson lite skämtsamt.

Totalt sett är både han och truppen nöjda med vistelsen. På lördag kväll återkommer så IFK Malmös nyblivna Superettan-lag till Sverige. Ytterligare en vecka senare är det dags för nästa träningsmatch. Mot Kalmar FF på gräs i Vanneberga.