Statusrapport inför matchen IF Sylvia-IFK Malmö

På måndag, annandag påsk, är det äntligen dags för IFK Malmö att spela sin första match i Superettan. Detta mot Sylvia i Norrköping.

– Det ska bli underbart att få komma igång, säger årsfärske tränaren Patrik Johansson. Bara vädergudarna kan stoppa matchen. Ett snöfall på långfredagen oroade, men i skrivande stund ser det ut som om planen ska vara spelklar när det drar ihop sig.

På skadefronten ser det också ljust ut för IFK:s del. Alla i truppen är friska och krya, vilket faktiskt ställt till en del för tränare Johansson och hans assistent Tommy Hansson.

– Men det är enbart angenäma "problem". Standarden på spelarna är så kolossalt jämn att det är svårt att välja en startelva när alla finns tillgängliga. Dagsformen får avgöra vem som ska spela, förklarar Patrik Johansson.

Följande elva inleder hur som helst den hett emotsedda premiären: Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Jimmi Olsson, Patrik Larsson, Jonas Danielsson – Henrik Nebrelius, Jörgen Svensson, Roger Nilsson. Avbytare: Kenneth Mattsson (målvakt), Eric Fischbein, Martin Alm, Johan Åkesson, Magnus Eriksson.

– Vi valde att en mer defensiv startuppställning med tanke på att vi spelar på bortaplan, säger Patrik Johansson, som tror att Sylvia passar hans IFK rätt bra.

Han förklarar:

– Jag har visserligen inte själv sett laget. Men jag har fått ingående information. Sylvia spelar 4-3-3 precis som vi. Deras styrka liggger mest på mittfältet.

Patrik Johansson ser alltså positivt på premiärmatchen. Även när han ser tillbaka på de något ojämna resultaten i träningsmatcherna.

– Man kan väl säga som så, att vi spelat bra mot bra motstånd. Samtidigt som vi varit lite okoncentrerade mot lag från lägre divisioner. Det viktigaste är dock att spelarna blivit trygga i sina respektive positioner, konstaterar han.