IFK Malmös klubbchef tippar Superettan

Seriestarten står för dörren. Med Djurgården och Malmö FF tillbaka i allsvenskan ser Superettans andra årgång betydligt mer oviss ut än premiäråret 2000.

Svårtippat värre, alltså. Men lyckan står den djärve bi, heter det. Därför är det väl bara att sticka ut hakan. Så det är kanske tur att man har flera. Nå. 2001 blir således året då Mjällby får revansch för den nesliga kvalmissen i höstas, Landskrona Bois ser till att bli det fjärde Skånelaget i allsvenskan och Kalmar FF fortsätter hissåkandet mellan serierna. Den här gången i positiv riktning.

IFK Malmö, då? Det överskuggande målet är att klara kontraktet. Allt annat är bonus. Och det blir nytt kontrakt även om det blir tufft i en superjämn tabell, som kommer att se ut så här när eld upphör blåses när hösten börjar övergå till vinter:

1. Mjällby AIF
2. Landskrona BoIS
3. Kalmar FF
4. FC Café Opera
5. GAIS
6. Enköpings SK
7. Västra Frölunda IF
8. Västerås SK
9. IK Brage
10. IFK Malmö
11. IF Sylvia
12. Östers IF
13. Assyriska Föreningen
14. Gefle IF
15. Motala AIF
16. Umeå FC