Statusrapport inför matchen mot FC Café Opera

På söndagen begår IFK Malmö sin hemmapremiär i Superettan. Café Opera kommer till besök på Idrottsplatsen. 1-1 i Norrköping mot Sylvia i första matchen gav mersmak. Trots allt.

– Absolut. Visst borde vi vunnit med tanke på chanserna och vår kraftiga dominans första timmen, men totalt sett ska vi vara nöjda, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

IFK tränade lätt på lördagen, då man också kunde meddela att ett nyförvärv tillkommit i sista stund; Jens Nordström från Malmö FF.

– Jag har haft ögonen på Jens länge och är mycket nöjd med att på det här viset bredda truppen, konstaterar Patrik Johansson.

Jens är dock inte spelklar förrän till nästa match, mot GAIS borta 28 april. Till söndagsmötet med poplaget Café Opera är dock den övriga truppen i princip fit for fight.

Marcus Nilsson, som inte fanns med bland de 16 mot Sylvia men hittat formen alltmer, har dock en fotledsskada som hindrar spel.

– Det är ingen allvarlig skada. Men vi vill inte riskera något, säger Patrik Johansson, som väljer att starta med exakt samma elva som senast:

Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Jimmi Olsson, Patrik Larsson, Jonas Danielsson – Henrik Nebrelius, Jörgen Svensson, Roger Nilsson.

Även bänkfolket blir det samma:

Kenneth Mattsson (målvakt), Eric Fischbein, Martin Alm, Johan Åkesson, Magnus Eriksson.

FC Café Opera – Spelartrupp:

1. Kristoffer Björklund (mv)
22. Alexander Valentini (mv)

2. Andreas Öhman
3. Filip Bergman
5. Daniel Arnefjord
6. Magnus Olsson
14. Per Neding

7. Niklas Sandberg
8. Kaj Eskelinen
12. Conny Liljeqvist
15. Stefan Fältén
17. Mattias Johansson

9. Goran Nikolajev
18. Jerry Månsson
19. Anders Lifbom
20. Erik Sundin