Snöplig förlust för "di gule"

IFK Malmö förlorade hemmapremiären mot FC Café Opera. Cafeét vann med 3-2 efter det att IFK haft ledningen med 1-0 och 2-1.

– Starkt att komma igen efter IFK:s 2-1, men oavgjort skulle ändå varit mest rättvist, säger FC Café Operas tränare Claes Eriksson.

IFK fick en drömstart och det dröjde endast 23 sekunder innan jublet steg på Malmö IP. Henrik Nebrelius slog ett långt inlägg från högerkanten, som letade sig i mål. Målet är förmodligen Superettans snabbaste under de två åren som Superettan funnits. Det märktes att det var premiär för spelarna i Café Opera och att premiärnerverna inte var helt under kontroll.

IFK förlorade dock för många andrabollar och tappade agressivitet efter målet. 1-1 var ett faktum efter att Goran Nikolajev skjutit ett skott från högerkanten. Målet var mycket likt IFK:s 1-0.

– Olycklig inledning, bästa perioden för oss var efter IFK:s
1-0, säger Cafeéts tränare Claes Eriksson.

Halvleken var ganska jämn. Sista 20 hade IFK dock mest boll och det ledde till flera fina anfallskombinationer, men det där "lilla" extra saknades de gångerna man lyckades komma till avslut. Efter 42 minuter snurrade IFK:s Henrik Nebrelius i straffområdet, men den pressade situationen gjorde att han inte fick till något riktigt skott.

– Vi kunde inte fått en bättre start, sen tappade vi aggressivitet, säger "di gules" tränare Patrik Johansson.

Cafeét inledde piggt och hade ett litet övertag de tio första minuterna i andra halvlek. Men IFK kom igen, flyttade upp spelet och jobbade på för ett ledningsmål. Efter 65 minuter kom Patrik Larsson igenom, men fick inte till något riktigt avslut. Jublet steg åter på läktarna i den 68:e minuten. Baskim Sopi slog ett inlägg till Jonas Wirmola som nickade in 2-1.
Men glädjen blev inte långvarig. 2-2 också det på nick, nickades in två minuter senare in av Goran Nikolajev, som blev tvåmålsskytt.

– Vi måste tro på det vi gör och det vi jobbar med. Vi sjunker ner efter våra mål, säger Patrik Johansson.

Det var oroligt i IFK:s försvarsspel och efter 86 minuter lyckades den förre Hammarby:aren Kaj Eskelinen vända bort en gul försvarare och sköt 3-2 till Cafeét vilket också blev slutresultatet.

– Det var perioder som var väldigt bra, men också perioder som var väldigt bedrövliga. De bedrövliga perioderna var främst efter våra ledningsmål, säger Patrik Johansson.

Det var tillfälligheter som avgjorde dagens match och mest rättvist skulle varit ett oavgjort resultat.

– IFK spelade bättre passningsspel än senast mot Sylvia. IFK är riktigt bra och de är tunga att möta, säger Claes Ericsson.

Bäst i IFK var backresen och målskytten Jonas Wirmola, som än en gång visade att han är att räkna med. Även Henrik Nebrelius var bra. Han var löpstark i anfallet och satte också 1-0.

– Vi vinner än en gång för lite andrabollar, vi var också lite för stillastående, säger Patrik Johansson.

Bäst i Cafeét var tvåmålsskytten Goran Nikolajev, som var ruskigt farlig framför det gula målet, honom kommer motståndarlagen att få se upp med i år. Förre Hammarby:aren Kaj Eskelinen var också bra.

– Café Opera har ett mycket bättre lag än i fjol. De har en bred trupp, men saknade en del spelare i dag. Jag tror att Cafe Opera kommer att bli ett topplag i år, fastslår Patrik Johansson.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: FC CAFÉ OPERA
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-3
Arena: MALMÖ IP
Crowd: 1208
Referee: Keijo Hyvärinen, Haparanda, Christer Ankarcrona, Mörrum, Lars-Göran Johansson, Älmhult
Goal: 1-0 (1) Henrik Nebrelius, 1-1 (13) Goran Nikolajev, 2-1 (68) Jonas Wirmola, 2-2 (70) Goran Nikolajev, 2-3 (86) Kaj Eskelinen
Homewarning: Jimmi Olsson, Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Jonas Wirmola
Awaympv: Goran Nikolajev
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Patrik Larsson
Jonas Danielsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Roger Nilsson
Hometeam Sub: Eric Fischbein (Jimmi Olsson 61)
Magnus Eriksson (Roger Nilsson 72)
Johan Åkesson
Martin Alm
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –