Statusrapport inför matchen mot Enköpings SK

IFK Malmö har vind i seglen för närvarande. Trepoängaren hemma mot Frölunda senast har gett både arbetsro och stärkta självförtroenden.

– Absolut. Man samtidigt måste jag understryka att åtminstone jag aldrig känt någon oro över att vi inte skulle räcka till i Superettan,säger IFK-tränaren Patrik Johansson inför lördagens bortamatch mot Enköping.

Facit efter åtta omgångar stödjer Johanssons teori. IFK Malmö har bara en förlust. Det vill säga samma "förlustfacit" som topplagen Kalmar FF och Mjällby. Alla andra lag har förlorat flera matcher.

Tidningen Sydsvenskan räknade i veckan ut att IFK bara legat under i fyra av totalt 720 spelade minuter i årets seriespel. Också det ett prima bevis på stabilitet.

– Ja, det måste man säga. Vi ska också komma ihåg att vi med minsta tur kunde haft betydligt fler poäng än de vi faktiskt har. Men det är inget att gräma sig över. Nu tittat vi enbart framåt, säger Patrik Johansson.

Det vill säga i första mötet med Enköping på lördagen. En nog så tuff uppgift.

– Jag har stor respekt för Enköping. Det är ett fysiskt starkt lag med många duktiga spelare. Enköping är svårt att göra mål på, konstaterar Patrik Johansson, som kan redovisa en nästan skadefri trupp.

Jonas Danielssons onda ljumskar hindrar dock fortfarande spel för hans del, medan Jonas Wirmola missar matchen på grund av avstängning efter tre gula kort.

Just Jonas Wirmola kommer för övrigt att utnyttja den klausul, som ger honom rätt att bryta kontraktet med IFK Malmö den 8 augusti.

– Det är helt enligt gällande avtal och kommer inte som någon överraskning för oss. Jonas började ta flygcertifikat i samma veva som han kom till IFK från Malmö FF och vi visste att han siktade in sig på en pilotutbildning. Nu har Jonas kommit in på denna, vilket innebär att han måste sluta spela elitfotboll. Vi önskar honom lycka till, säger IFK Malmös ordförande Rolf Axel Nordström.

Rolf Axel Nordström påpekar också:
– Jonas Wirmola visar dessutom sin positiva inställning till IFK Malmö genom att stå till förfogande resten av säsongen om vi på något sätt skulle hamna i ett nödläge.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Roger Nilsson

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Jimmi Olsson
Magnus Eriksson
Jens Nordström
Patrik Larsson

Spelartrupp – Enköpings SK

1. Henrik Johansson
22. Per-Erik Eriksson
2. Patric Feltendahl
3. Marco Da Silva
4. Fredrik Ulmstedt
5. Peter Berggren
6. Goran Jevtic
7. Anders Ulmstedt
8. Andreas Brännström
9. Thomas Andersson
10. Magnus Reuterwall
11. Johan Johansson
12. Patrik Sundström
13. Kalle Granath
14. Pär Johansson
15 Nemanja Dancetovic
16. Olle Kullinger
17. Patrik Andersson
18. Martin Andersson
19. Niclas Norell
20. Tomas Andersson
21. Jens Gustafson
23. Johan Olsson