6:e oavgjorda för IFK

IFK Malmö spelade oavgjort för sjätte gången i årets superetta. Matchen mot Enköpings SK slutade 1-1 och med lite tur hade "di gule" vunnit.

– Matchbilden var den förväntade, vi visste hur Enköping spelade. Det kunde slutat hur som helst men vi hade bra tryck i slutet då ESK blev försiktigare poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Matchen inleddes i ett lugnt tempo och det var jämnt i början av matchen.

Patrik Johansson: – Vi hade ett bra försvarsspel och störde Enköpings uppspel i början. En bit in i första halvlek förlorade vi för många närkamper på mitten, vilket gjorde att ESK fick ett antal chanser och ett visst tryck.

Dessa chanser var bland annat en nick utanför efter 23 minuter och ett skott strax utanför efter 32 minuter. IFK hade inte mycket till anfallsspel men ändå så skapade IFK ett antal farliga chanser i den första halvleken. Det var ingen riktig aggresivitet bland de gula spelarna.

– Vi gjorde en hygglig första halvlek och inledningen av andra borde vi gjort 2-0, säger Enköpings tränare Bo Pettersson.

Andra halvlek inleddes med visst ESK-övertag och de skapade ett antal farligheter, men Malmös målvakt Frederick Enaholo gjorde några kvalificerade räddningar på bland annat några närskott.

IFK spelade upp sig och sista 20 minuterna hade "di gule" en bra press på ESK-försvaret. IFKs farligaste målchans kom efter 72 minuter då Baskim Sopi nickade så pass bra att Enköpings målvakten fick släppa retur. Returen hamnade hos Henrik Nebrelius som sköt ett skott som räddades på mållinjen av en ESK-försvarare.

– Vi är inte vana att ligga under, tidigare har vi bara varit i underläge i 4 av 720 minuter. Nu fick vi istället jaga för att att vända matchen konstaterar Patrik Johansson.

IFKs jakt gav utdelning i den 82:e matchminuten. Den "mystiska" inhopparen med nummer 22, Magnus Eriksson, vanligtvis med nummer 10 på ryggen nickade in bollen efter ett inlägg av Jörgen Svensson.

IFK fortsatte att pressa och kunde mycket väl vunnit, men 1-1 får anses vara ganska rättvist trots allt.

– Vi förlorade för många bollar i deras backlinje säger Patrik Johansson.

Totalt sätt hade Enköping 19-12 i skott varav två skott träffade målställning. Ser man på skott på mål så vann IFK med 8-5. ESK skapade flest hörnor och vann den statistiken med 6-3.

– IFK var klart bättre än Assyriska, det är en förening med tradition och kunde mycket väl varit där Gefle är idag, säger Bo Petersson Enköpings tränare.

Bäst i IFK var Anders Jemail som jobbade hårt i försvaret. I ESK var Marco Da Silva bäst.

– Han spelade med allt, var tuff och hade kyla säger Bo Petersson berömmande om Marco Da Silva.

Nästa omgång ställs IFK Malmö mot Brage på Malmö IP. Brage som i dagens omgång förlorade mot Umeå med hela 5-0. Matchen spelas den 13/6 med matchstart klockan 19:00.

Hometeam: ENKÖPINGS SK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-1
Arena: Enavallens IP
Crowd: 1534
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Peter Vesterholm, Årsta, Hans Hellgren, Gävle
Goal: 1-0 (36) Goran Jevtic, 1-1 (82) Magnus Eriksson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Marco da Silva
Awaympv: Anders Jemail
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Roger Nilsson
Awayteam Sub: Jimmi Olsson (Marcus Nilsson 46)
Jens Nordström (Roger Nilsson 65)
Magnus Eriksson (Johan Åkesson 72)
Patrik Larsson
Kenneth Mattsson (målvakt)