Andra raka för "di gule"

IFK Malmö tog sin andra raka seger och man gjorde det för första gången i årets Superetta. Segersiffrorna mot Motala skrevs till 2-1 efter mål av Magnus Eriksson och Henrik Nebrelius.

– Efter en något tveksam start, kontrollerade vi matchen den sista halvtimmen i första halvlek. Vi skapade några chanser och kunde ha gjort fler mål, men trots allt är jag nöjd med 2-0 i halvtid, poängterar IFK-tränaren Patrik Johansson till ifkmalmo.com

IFK Malmö började tveksamt och det var i stället Motala som tog kommandot första kvarten. Man skapade några chanser, bl.a. hade man ett friläge innan IFK kom igen och tog över spelet. Efter 14 minuter hade Jonas Wirmola en farlig nick som Motala-målvakten lyckades rädda, returen gick till Patrik Larsson, som inte fick i väg något riktigt skott.

– Vår första kvart var riktigt bra, sedan fick Malmö ta över. Jag är mycket besviken över vårt agerande sista halvtimmen i första halvlek, säger en besviken Dave Mosson, tränare i Motala.

1-0 kom efter 16 minuter. Jörgen Svensson slår ett snyggt inlägg till Magnus Eriksson på vänsterkanten som bara har att slå in bollen. Efter detta tar IFK över mer och mer och skapar flera farligheter. I den 33:e matchminuten så har Jörgen Svensson en nick strax utanför, efter ett perfekt avvägt inlägg av Jimmi Olsson.

Henrik Nebrelius får göra årets tredje seriemål i den 37:e minuten. Ett felpass från en motalaförsvarare ställer Jörgen Svensson ensam med målvakten, Jörgen hittar en helt fri "Henke" som enkelt slår in bollen.

Efter en kollision med IFK:s Martin Alm efter 30 minuter tvingades Motalas anfallare Jarle Wee utgå i paus. Han ersattes av Daniel Leinar.

Just Daniel Leinar skulle få fart på lagets anfallsspel efter att IFK tillåtit Motala att komma tillbaka in i matchen. Detta skulle visa sig ge utdelning efter 56 minuter, då Daniel Leinar reducerar IFK:s ledning. Fem minuter innan målet hade han haft ett skott i målställningen.

– Vi resonerar fel i paus. För att kontra sönder Motala, lät vi dem rulla runt i försvaret vilket skulle ge våra anfallare chansen, men nu blev det inte så, förklarar Patrik.

Motala fortsatte att några chanser innan spelet återigen jämnades ut. Efter 73 minuter tvingades Magnus Eriksson utgå. Han drabbades av en lårkaka, men enligt tränare Patrik Johansson lär det inte vara någon större fara. IFK tar över lite i slutet och efter 86 minuter har Jens Nordström ett skott strax över. På övertid kommer Jörgen Svensson fri, men motalamålvakten räddar till hörna.

– Vi försökte ta hänsyn till till väderleken. Jag är mycket nöjd med att vi vinner, men vi bjöd onödigt in Motala i matchen, berättar Patrik.

Bäst på plan i IFK var enligt Patrik Anders Jemail:
– Anders var säker på sin kant och gjorde en stabil insats, berömde Patrik som även berömde inhopparna.

– Alla gjorde ett bra jobb, det var spännande att se Jens i rollen som central anfallare när han kom in. Han hade bland annat. en nickskarv som var nära att gå in, fortsätter Patrik.

Tränare i Motala, Dave Mosson var mest nöjd med försvararen Henrik Jansson.

– Vi vågade spela boll i andra och jag är nöjd att vi kom tillbaka i matchen. Daniel Leinars mål var det första som någon av våra forwards hade gjort i år, poängterar Dave Mosson samtidigt som det var första bortamålet i år.

Segern var trots allt rättvis, även om man visade upp ett tveksamt spel. Man visade upp fina anfallskombinationer emellanåt, men det var för mycket felpass och för lite aggressivitet.

I nästa omgång blir det upp till bevis för gulingarna, när man åker till Gävle för att ta emot topplaget Gefle.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: MOTALA AIF
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 802
Referee: Stefan Johannesson, Stockholm, Joakim Flink, Karlskrona, Robert Brondin, Lindås
Goal: 1-0 (16) Magnus Eriksson, 2-0 (37) Henrik Nebrelius, 2-1 (56) Daniel Leinar
Homewarning: Johan Åkesson, Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Anders Jemail
Awaympv: Henrik Jansson
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Johan Åkesson (Henrik Nebrelius 65)
Jens Nordström (Magnus Eriksson 73)
Roger Nilsson (Patrik Larsson 81)
Baskim Sopi
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –