Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Motala AIF

Superettans "särklassiga" jumbo Motala AIF borde vara en överkomlig uppgift för IFK Malmö hemma på Idrottsplatsen på söndagen.

– Men just därför gäller det att vi är helskärpta. Motala har haft det svårt men någon gång ska det väl vända för dom också. Det är bara att hoppas det inte blir mot oss, säger IFK Malmös assisterande tränare Tommy Hansson.

Tommy Hansson har ensam haft ansvar för laget den gångna veckan. Chefstränaren Patrik Johansson fullgör nämligen i skrivande stund sin steg 4-utbildning och kommer direkt från denna i Halmstad till matchen på söndagen.

– Det har varit full fart på träningarna ändå, försäkrar Tommy Hansson, som naturligtvis trots allt håller med om att IFK är favorit mot Motala. Låt vara att båda lagen är nykomlingar i landets nästa högsta serie.

– Men Motala har tydligen inte alls förstärkt sitt lag, konstaterar Tommy Hansson.

Så har det också gått riktigt trögt för östgötarna i årets Superetta. Inte minst på bortaplan. Motala har inte ens gjort mål borta. 0-15 på sex matcher imponerar sannerligen inte.

– Det ska vi inte stirra oss blinda på, betonar Tommy Hansson, som på lördagens lätta träning fick ett bekymmer på halsen. Anfallaren och lagkaptenen Henrik Nebrelius råkade nämligen ut för en lårkaka efter en sammanstötning med målvakten Frederick Enaholo. Henrik fick omedelbart ett tryckförband för att om möjligt fördela blödningen över ett större område. IFK-kaptenen är således ett frågetecken inför söndagsmatchen, men finns ändå med i Tommy Hanssons preliminära startelva. Kan Henrik Nebrelius inte spela går sannolikt Roger Nilsson in på den platsen medan Dejan Lukanic i så fall tar Rogers plats på bänken.

IFK MALMÖ (4-3-3):

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Baskim Sopi
Roger Nilsson
Jens Nordström
Johan Åkesson