Statusrapport inför returmatchen mot Landskrona

IFK Malmös 0-1-förlust mot Landskrona BoIS inför över 4.000 åskådare på Malmö Idrottsplats förra söndagen har inte slagit ner humöret på vare sig spelare eller ledare.

IFK Malmös 0-1-förlust mot Landskrona BoIS inför över 4.000 åskådare på Malmö Idrottsplats förra söndagen har inte slagit ner humöret på vare sig spelare eller ledare.

– Absolut inte. Vi ligger ju fortfarande på övre halvan av tabellen och hade tre raka segrar före BoIS-matchen. Så för oss är det bara tre poäng som gäller, konstaterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson inför den andra akten av årets två Skånederbyn i Superettan.

Serien vänder nämligen, varför det redan på söndagen är dags för ett nytt möte mellan IFK Malmö och Landskrona BoIS, denna gång på Landskrona IP.

– Vi är väldigt revanschsugna. Och jag tror också vi har goda möjligheter att vinna. Större är inte skillnaden mellan lagen, säger Patrik Johansson, som tvingas till en ändring i startelvan.

Jonas Wirmola har nämligen varit febersjuk större delen av veckan. Det innebär att han tappat kraft och därför får sitta på bänken. Baskim Sopi ersätter Jonas Wirmola som mittback bredvid Martin Alm.

– Jag är inte ett dugg orolig. Baskim har visat stabil form på sistone och faktum är att vi inte förlorat någon match där Baskim Sopi och Martin Alm varit mittbackspar, säger Patrik Johansson.

Förutom långtidsskadade (diskbråck) Dennis Nilsson är truppen skadefri.

IFK MALMÖ (4-3-3):

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Jonas Wirmola
Johan Åkesson
Jens Nordström
Jonas Danielsson

Spelartrupp Landskrona BoIS:

Jonas Sandkvist
Johan Buréus
Henrik Nilsson
Magnus Karlsson
Gabriel Ucar
Afo Dodoo
Per-Ola Ljung
Per Vig
Hasan Cetinkaya
Kalle Lindgren
Jesper Ljung
Håkan Söderstjerna
Alexander Farnerud
Magnus Kjellsson
Johan Andersson
Daniel Nannskog
Danijel Milovanovic