IFK till MM-final

"Di gule" tog sig inte oväntat till final i MM-fotbollen, efter att ha slagit Eriksfälts FF med 6-2.

– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek. Eriksfält är ett bra lag, med kvicka spelare, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson.

Det såg precis som Patrik sade inte bra ut i första halvlek. Även om IFK Malmö hade övertaget hela tiden, så tillät man Eriksfält att kontra så att det blev farligt och t o m mål till slut. Passningsspelet såg också mindre bra ut.

IFK tog ledningen efter 17 minuter, då Jörgen Svensson nickade in bollen. 2-0 kom fem minuter senare efter att Jonas Danielsson skjutit ett kanonskott från 20 meter. Minuten (23) senare reducerade Eriksfält, målet signerat Mikael Elmstedt. Efter 28 minuter utökade IFK ledningen efter att Baskim Sopi stött in bollen. Eriksfält reducerade en liten stund senare, då Anders Svensson och Billy Nilsson kommer fri med IFK-målvakten Kenneth Mattsson. Anders Svensson slår enkelt in bollen.

Andra halvlek bjöd på en enda lång IFK-press. IFK bytte friskt och det syntes att spelarna inte var samspelade. 4-2 kom efter 58 minuter genom Tonchov Stephanov. 5-2 i den 74 minuten, var ett självmål signerat Eriksfälts spelande tränare Peter Nilsson, som för övrigt har ett förflutet som spelare i IFK. Dejan Lukanic avslutade sedan målskyttet i den 81:e minuten, med ett välplacerat skott från 25 meter.

Förutom målen hade IFK tre skott som tippades över av målvakten, två av dessa var i alla från Johan Åkesson.

– I andra visade att vi skulle vinna matchen, poängterade Patrik.

Bäst i IFK var Jens Nordström och bäste junior var än en gång Daniel Karjalainen.

Vem IFK Malmö får möta i MM-finalen blir klart den 21/8 då IFK:s samarbetspartner Kirsebergs IF möter Kulladals FF klockan 18:30 på Malmö IP. När sedan finalen kommer spelas är oklart, men enligt IFK-tränaren Patrik Johansson skulle den 12/9 vara lämplig speldag.

Hometeam: ERIKSFÄLTS FF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 2-3
Scorefull: 2-6
Arena: Heleneholms IP
Crowd: 180
Referee: Jörgen Berggren, Malmö, Ola Hansson, Malmö, Michael Svensson, Malmö
Goal: 0-1 (17) Jörgen Svensson, 0-2 (22) Jonas Danielsson, 1-2 (23) Mikael Elmstedt, 1-3 (28) Baskim Sopi, 2-3 (33) Anders Svensson, 2-4 (58) Tonchov Stephanov, 2-5 (74) Självmål, 2-6 (81) Dejan Lukanic
Homewarning: Anders Svensson
Home sent of: –
Homempv: Rikard Palhoto
Awaympv: Daniel Karjalainen
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Andrei Moticeac
Dejan Lukanic
Baskim Sopi
Björn Johansson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jens Nordström

Roger Nilsson
Jörgen Svensson
Tonchov Stephanov
Awayteam Sub: Daniel Karjalainen (Baskim Sopi 46)
Martin Jönsson (Jörgen Svensson 46)
Jakob Bergstrand (Björn Johansson 61)
Kelmend Doko (Tonchov Stephanov 75)
Per Johansson (målvakt)