Halvtidsrapport från Superettan

SUPERETTAN blev direkt en succé när den nya skapelsen sjösattes inför fjorårssäsongen. När det nu var dags för den andra upplagan av den nya serien fanns det en del pessimister som förutspådde att när berömdheter som Djurgårdens IF och Malmö FF avancerade till Allsvenskan så var det också slut på intresset för Suoerettan.

Nu så här i halvtid så ser vi med glädje att succén fortsätter och genom att visa positivt resultat känns det alltid lite extra roligt att få sätta dessa så kallade "förstå sig påare" på plats.

Om vi tittar på årets serie och då i jämförelsen med fjoråret bortser från ovannämnda två lag så behåller vi publikgreppet och grunden för dessa positiva siffror är våra föreningars intensiva arbete med sina arrangemang. Den oinvigde har nog svårt att förstå vilken enorm mängd av ideelt arbete det handlar om och som gör en jättefin insats vid varje match i Superettan.

I toppen av serien har vi programenligt de båda favoriterna Mjällby AIF och Kalmar FF. Utmanas främst av nykomlingen Gefle IF som gjort en mycket berömvärd "första halvlek". Landskrona BoIS som också hade många förespråkare på en topp-placering parkerar just nu på platsen närmast under kvalstrecket. Det är kanske en liten besvikelse för den krävande hemmapubliken men vi skall komma ihåg att vi har en lång och krävande "andra halvlek" framför oss. Superettan är mycket jämn och omkastningarna kan och blir säkert inte så få..

För IFK Malmös del har det varit en stabil insats som med lite tur kunde varit några placeringar högre. Men några sent insläppta mål har ställt till det men vi skall komma ihåg att i längden brukar tur och otur jämna ut sig och så sent som i helgens skånederby slog Patrik Larsson in vinstmålet på stopptid.

Vem vet – det blir kanske som så – att någon som ombads tippa slutställningen på denna hemsida och där placerade IFK på kvalplats får rätt, vem nu denna expert kan vara?

Onekligen har vi en spännande höst framför oss i Superettan med många intressanta och publikdragande matcher och med tanke på seriens jämnhet gäller detta både i jakten på de åtråvärda platserna för allsvensk avancemang som för att undvika nedflyttningsspöket.