P15 slutade trea i Elitcup

IFK Malmös P15 slutade trea i Elitcup i Örebro. I sista matchen mötte man turneringssegrarna, BK Häcken och spelade oavgjort, 1-1.

– Vi hade ett totalt spelövertag, berättar P15-tränaren Johnny Kristensson.

IFK Malmö var det bästa laget och tog också ledningen med 1-0, genom Nick Herzberg. Man brände också två öppna lägen, varav ett där bollen låg på mållinjen.

I stället för IFK-vinst med kanske två mål till, så kvitterade Häcken i mitten på andra halvlek efter en tveksam sitouation. Huvuddomaren dömde först inte mål, eftersom han ansåg att bollen låg på mållinjen. Men efter att linjedomaren signerat för mål ändrade han sig. Resultet var synnerligen inte rättvist och det erkände också Häckens tränare.

Bäst i IFK för dagen var Nick Herzberg, men hela laget var bra. Samtidigt passade tränaren Johnny Kristensson att plocka ut nyckelspelarna i laget.

– Vi har en klippa i varje lagdel. Tre spelare som varit med i samtliga matcher i turneringen, Thobias Kristensson i backlinjen, Firat Sahan på mittfältet och Nana Piesie på topp, berömmer han.

Närmast för P15 väntar seriematch på lördag mot Kävlinge GIF, när P15 Skåne grupp A börjar höstsäsongen med en del nya lag, jämfört med vårserien.

– Vårt mål är att bli bland de fyra bästa (av elva lag), som kvalificerar sig för nästa års Pojkallsvenska, kommenterar Johnny.

BK Häcken – IFK Malmö 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Nick Herzberg

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adbul Semwanga-Nyende (målvakt)

Himan Shaker
Thobias Kristensson
Richard Adamczyk
Ulrik Friberg

Dennie Carlén
Firat Sahan
Fatos Qeriqi
Ahmed Abed el Karim

Nana Piesie
Nick Herzberg

Avbytare:

Ali Isa
Azeem Razwan
Stefan Chlopecki
Emil Lienszevic
Adnan Zukanic (målvakt)

Slutställning Elitcup

1. BK Häcken
2. Örebro Läns distrikslag
3. IFK Malmö
4. IFK Holmsund
5. Örebro SK
6. Halmstads BK