Statusrapport inför matchen IFK Malmö – IF Sylvia

IFK Malmös skrällseger över Landskrona BoIS borta förra söndagen öppnar mycket intressanta perspektiv. Efter tolv poäng på de fem senaste matcherna har Superettannykomlingen IFK faktiskt någorlunda häng på en allsvensk kvalplats, vilket gör söndagens hemmamöte med IF Sylvia från Norrköping högintressant

– Det är vi väl medvetna om. Resultaten så här långt i år gör att vi vågar höja ribban något. Inte minst spelet mot BoIS senast gör att jag tycker vi har fog för det, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson, som för övrigt kom till IFK från just Landskrona BoIS där han fungerade som assisterande tränare.

Men på söndagen är det således östgötska Sylvia som står på menyn. Ett Sylvia som IFK Malmö för övrigt mötte på bortaplan i Superettanpremiären.

Då blev det 1-1 med mersmak för IFK, som länge ledde med 1­-0 (efter ett tidigt mål av Roger Nilsson) och faktiskt bara släppte till en riktig målchans bakåt. Just den som Sylvia kvitterade på i slutskedet av matchen.

– En match vi borde vunnit. Samtidigt lär man sig av misstagen, konstaterar Patrik Johansson. Vars trupp, förutom diskbråcksdrabbade Dennis Nilsson, har ett par frågetecken. Henrik Nebrelius och Jörgen Svensson missade fredagens träning på grund av ett ont knä respektive smärtor i baksidan på ena låret.

– Men båda är kallade till match och jag utgår från att de kan spela, säger Patrik Johansson. Vilket innebär följande laguppställning, identisk med den mot Landskrona Bois så när som att Jonas Wirmola tar Roger Nilssons plats på bänken. Wirmola är för övrigt preliminärt med i sin sista match för IFK, även om han kommer att stå till förfogande hösten ut under sin pilotutbildning i Stockholm.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Jonas Wirmola
Johan Åkesson
Jens Nordström
Jonas Danielsson