Patriks krönika: "Inför matchen mot Café Opera"

Superettan går nu in i ett mycket tufft och intressant skede, med många matcher på kort tid. Inför Sylviamatchen hade vi ett mycket bra utgångsläge om man vill börja snegla uppåt med tanke på att Gefle och Landskrona möttes och dessutom hade vi att möta Café Opera i omgången efter.

Matchen mot Sylvia blev dock en stor besvikelse för oss alla, förlust 1-4 och med ett spel som lämnar mycket mer att önska om man ska kunna sikta uppåt. Vi visste på förhand att Sylvia är ett mycket målfarligt lag som i snitt har gjort 2 mål per match, men vi visste också att det var ett lag som bjuder på mycket bakåt också. Tyvärr fick vi inte alls vårt fina försvarsspel att fungera på samma sätt som i matcherna mot Gefle och Landskrona vilket gav Sylvia stort utrymme, ändå lyckades vi skapa en mängd situationer framåt som vi borde ha förvaltat bättre.

Vi har under året gjort våra allra bästa insatser i matcher där vi på förhand varit nederlagstippade, men samtidigt inte alls kommit upp i samma nivå i matcher som vi varit favoriter i, detsamma gällde i gårdagens match mot Sylvia.

Jag har tidigare sagt, att alla lag i den här serien är tillräckligt bra för att vinna om man som motståndare inte är fullt koncentrerad och gör en hundraprocentig insats, gårdagens match är ett tydligt bevis på det. Nu blickar vi framåt mot matchen på onsdag mot Café Opera borta, en mycket svår match mot ett lag som innan säsongen siktade på de absolut översta platserna och som sakta men säkert börjat närma sig toppen.

Vi har fortfarande inställningen att gå ut för att vinna varje match och det gäller även mot Cafét borta. Wirmola är avstängd, men däremot hoppas vi att både Martin Alm och Jörgen Svensson, som båda gjorde mycket bra insatser mot BoIS borta, är tillbaka i laget. Marcus Nilsson är alldeles strax igång för fullt igen, vilket är mycket positivt. Alla spelare kommer att behövas under den tuffa slutspurten.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till klacken bakom mål som kämpade tappert hela matchen och gav oss ett bra stöd. Hoppas ni kan bli ännu fler på sikt. TACK!!!!!

Fotbollshälsningar
Patrik Johansson