Jonas Wirmola: "IFK Malmö har gjort ett bra jobb"

Efter en vår och en sommar i IFK Malmö drar Jonas Wirmola iväg mot nya mål. När hans klubbkompisar laddar för matchen mot GAIS förebereder sig Jonas på att starta sin sedan länge inplanerade utbildning till pilot.

– Fram till februari ska jag bo i Stockholm fem dagar i veckan. Sedan får vi se om det blir i USA eller Sverige jag fortsätter med utbildningen, säger den 32-årige mittbacken.

Om det blir USA kommer han inte att spela fotboll nästa år. Annars utesluter han inte en comeback. Under tiden i Stockholm kommer han att träna med Vasalund och Spårvägen för att hålla formen.

– Vasalund tränas ju numera av förre MFF-tränaren Rolf Zetterlund och i Spårvägen är det Per Apelgren som är bas. Han var assisterande tränare när jag spelade med laget. Så därför passade det bra att fråga just de klubbarna.

Om det krisar med skador och avstängningar bland IFK Malmös mittbackar har Jonas Wirmola lovat att ställa upp. Men det är inget han räknat med. Det kostar heller inget för IFK att ha honom som outnyttjad extra reserv på långdistans.

Kontakten med fotbollen behåller Jonas tills vidare som bisittare i Com Hems sändningar från Allsvenskan. Hans närmaste uppdrag blir derbyt mellan Malmö FF och Trelleborgs FF på söndag.

– Det är ett roligt jobb som jag inte tänker sluta med.

Hur känns det nu när du gjort allvar av beslutet att sluta?

– Bara bra. Jag har ju förberett mig mentalt på det länge. Men jag måste betona att jag aldrig tyckt att det varit tråkigt att ge mig iväg till en fotbollsträning.

Hur går det för IFK Malmö resten av säsongen?

– Laget kommer definitivt inte att bli indraget i någon bottenstrid. IFK Malmö har gjort ett bra jobb med tanke på sina begränsade ekonomiska resurser. Där är det stor skillnad mot Malmö FF, säger Jonas Wirmola.