IFK visar hög moral – räddar en omöjlig poäng

IFK Malmö ställde upp med en intressant uppställning med bland annat Jonas Wirmola på topp. IFK var revanschsuget efter GAIS-matchen och skulle visa att den matchen var en engångsföreteelse.

Mardrömsstart

Efter 15 minuter var nog samtliga åskådare på Arosvallen överens om att IFK Malmö skulle få vara med om ännu en utskåpning. Niklas Larsson hade gjort 2-0 för Västerås SK. Larssons första mål kom i andra minuten i samband med en hörna och andra målet efter kort passning snett bakåt där Larsson i ett perfekt läge kunde få in bollen. En mardrömsstart för di gule som så långt såg mycket svaga ut. VSK dominerade fullständigt och kom runt mycket lätt på kanterna. 30 minuter in på matchen hade IFK Malmö inte ens presterat något som kunde liknas vid en halv målchans. I sanningens namn var VSK mycket närmare att leda med 3-0 eller 4-0 i pausvilan. VSK-segern verkade kassaskåpssäker och de grönvita supportrarna såg mycket segervissa ut i korvkön.

Vändningen

I den 50:e minuten kom emellertid Glenn Holgersson runt sin kant och lobbade mycket kallt och behärskat in bollen i mål bakom en chanslös Västerås-målvakt. Matchbilden svängde nu helt och IFK började ta över allt efter som matchen fortled. I 57:e minuten byttes Henrik Nebrelius in och IFK-pressen blev hårdare. IFK:s malande resulterade i 62:a minuten då Roger Nilsson kunde slå in kvitteringsbollen. IFK behöll övertaget men åkte snabbt på en ny kalldusch då Västerås genom Anders Engblom återtog ledningen i den 66:e minuten.

IFK kunde vunnit

Malmökamraterna visade emellertid åter prov på hög moral och gav inte upp. Kämpatakterna belönades med en ny kvittering av Henrik Nebrelius på straff i den 75:e minuten. Straffen satt säkert lågt i målvaktens vänstra hörn. IFK som på nytt fick luft under vingarna behöll trycket och skapade riktigt vassa chanser. Strax före slut borde IFK fått en ny straff. Nebrelius blev neddragen men domaren valde att fria. Heta diskussioner uppstod och tränaren Patrik Johansson blev uppvisad på läktaren. Straffen var från läktaren solklar och det känns svagt av domaren att inte våga blåsa två straffar till bortalaget.

– Visst var det straff, menar Patrik Joahnsson efter slutsignalen trots att han hunnit lugna ner sig något.

IFK ska å andra sidan vara nöjda med en poäng efter kvällens tillställning. Det bästa som hände IFK var kanske att VSK fick in två bollar i ett tidigt skede. Det är då lätt hänt att hemmalag börjar ta det lugnt och omedvetet backar hem. Hade VSK endast haft en 1-0 ledning i paus hade man med säkerhet inte backat hem lika mycket som man gjorde. Även om VSK uppträdde amatörmässigt skall man inte förringa IFK:s kämpainsats. Trots flera nyckelspelare borta och en hemsk inledning lyckas man hämta upp underläget och vända matchbilden. I första halvlek är det ingen av di gule som får godkänt. I andra halvlek ser det bättre ut och det är underbart att det ger utdelning.

– Jonas Danielsson var den riktige kämpen och får utses som den mest dominante idag, menar Patrik Johansson.

Nästa match för IFK är mot Mjällby hemma och då krävs det att man är med från början.

Hometeam: VÄSTERÅS SK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-3
Arena: Arosvallen
Crowd: 1505
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Hans Grönlund, Lars Rönnmark
Goal: 1-0 (1) Niklas Larsson, 2-0 (15) Niklas Larsson, 2-1 (50) Glenn Holgersson, 2-2 (62) Roger Nilsson, 3-2 (66) Andreas Engblom, 3-3 (76) Henrik Nebrelius (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Niklas Larsson
Awaympv: Jonas Danielsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Patrik Larsson
Jonas Danielsson
Johan Åkesson

Roger Nilsson
Jonas Wirmola
Jens Nordström
Awayteam Sub: Henrik Nebrelius (Johan Åkesson 57)
Jonas Wirmola (Marcus Nilsson 73)
Tonchov Stephanov (Roger Nilsson 84)
Magnus Eriksson
Kenneth Mattsson (målvakt)