Statusrapport inför returmatchen mot Västerås SK

Revansch är nyckelordet när IFK Malmö möter Västerås borta i Superettan på måndagskvällen. 0-­5 smällen mot GAIS hemma i förra omgången smärtar fortfarande. Detta för övrigt i en lite märklig match. Båda lagen hade faktiskt sex skott på mål. Men utdelningen var således desto mer utslagsgivande.

– Ett riktigt bottennapp från vår sida. Det ska förhoppningsvis inte ske igen, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson, som redan på söndagen tillsammans med övriga ledare och spelare äntrade bussen för den långa färden upp till Västerås.

Övernattning i Eskilstuna står på programmet innan de sista milen till matcharenan Arosvallen ska avverkas. Det var dock en decimerad skara som lämnade Malmö. Förutom långtidsskadade Dennis Nilsson hade Jimmi Olsson fått problem med sina ljumskar och tvingades därför stanna hemma.

Lägg därtill att Eric Fischbein och Jörgen Svensson är avstängda, så förstår ni att tränare Johansson och hans assistent Tommy Hansson har det tufft med laguttagningen.

– Just därför väljer vi att bara ta ut en trupp. Startelvan väntar vi med att nominera så sent som möjligt, säger Patrik Johansson.

Läget innebär också att Jonas Wirmola, som egentligen hoppat av på grund av sin pilotutbildning, gör ett tillfälligt inhopp i truppen. Jonas har tränat med IFK både på fredagen och på söndagen.

IFK Malmös 16-mannatrupp mot Västerås SK:

Frederick Enaholo (målvakt), Kenneth Mattson (målvakt), Anders Jemail, Martin Alm, Baskim Sopi, Glenn Holgersson, Johan Åkesson, Patrik Larsson, Henrik Nebrelius (lagkapten), Jens Nordström, Roger Nilsson, Magnus Eriksson, Jonas Danielsson, Tontcho Stephanov, Marcus Nilsson, Jonas Wirmola.

Västerås – Spelartrupp:

1. Martin Lindberg (mv)
22. Oskar Wahlström (mv)

3. Thomas Jonsson
4. Pasi Pennanen
9. Niclas Johansson
13. Marcus Johansson
17. Tobias Holmgren
97. Patrik Larsson

6. Johan Svensson
7. Niklas Larsson
8. Mathias Elison
14. Fredrik Stenman
15. Joonas Botold
18. David Curtolo
21. Tobias Gimpel

5. Andreas Engblom
10. Moses Ndugwa
11. Erik Karlsson
16. Peter Larsson