Rapport från damsektionen

IFK Malmös damer förlorade dagens match mot Malmö DFF 2 med 5-0, men det var en match där lagen hade var sin halvlek. Damsektionens ordförande Ann Malmström skriver följande om matchen:

För att vara lite rättvis skulle jag vilja säga att lagen hade vars en halvlek.Första halvlek hade IFK ett bra spel där bollen fick göra jobbet och vi var först på bollarna. Hade vi då kunnat tagit bättre vara på våra målchanserna hade matchbilden blivit helt annorlunda är jag fullt övertygad om.

Tyvärr fick målvakten Emma Olsson en smäll i slutet av första halvlek och fick utgå efter första halvlek. I pausen stod det 1-0.Sofia Svensson fick värma upp och ställa sig mellan stolparna.Andra halvleken blev tyvärr inte vår. Malmö DFF tog över,även om det blev en del chanser för våran del blev det ingen utdelning.Även i denna halvleken blev vår målvakt Sofia skadad,två gånger fick Jan-Håkan rycka ut och kolla läget,men Sofia är av segt virke och utgick när det var ca 2 min kvar då Vera Andersson ställde sig. Alla kämpade och jobbade.Så jag och Jan-Håkan tycke kanske att resultatet inte var rättvist.

Senaste resultaten för damerna:

11/8 IFK Malmö- Bunkeflo IF 9-0
Mål: Linda Persson 5, Jenny Malmström 2, Therese Löfqvist 1, Linda Nilsson 1

18/8 IFK Malmö – Valby/Västra Klagstorps BK 5-7
Mål: Linda Persson 2, Inger Larsson 2, Veronica Ahlgren 1

23/8 Malmö DFF 2 – IFK Malmö 5-0 (1-0)