Patriks krönika: "Det är små marginaler…"

De senaste omgångarna har varit lite omtumlande för oss alla. De två hemmamatcherna mot Sylvia och GAIS var verkligen påfrestande.

Två matcher som jag, trots resultaten 1-4 och 0-5, bedömer var mycket jämna tillställningar. I bägge matcherna hade våra motståndare nästan maximal utdelning medan vi missade våra möjligheter. I början på andra halvlek mot Sylvia kvitterade vi och hade samtidigt ett antal chanser att ta ledningen, bl a två bollar som räddades på mållinjen, innan de fick full utdelning tre mål på kort tid.

I matchen mot GAIS lydde skottstatistiken efter full tid 6-6 i skott på mål och vi bränner flera mycket bra målchanser som genom mål hade kunnat förändra matchbilden.

Bortamatcherna mot Caféet och Västerås gjorde vi dåliga första halvlekar men visade mycket god moral och lyfte oss rejält i andra. Vi var värda att vinna matchen mot Café Opera men hade å andra sidan lite flyt mot Västerås. Det är mycket små marginaler mellan succé och fiasko, vilket de senaste omgångarna har visat. För oss handlar det bara om att fortsätta sträva efter att hitta vårt spel och tro på det vi gör.

I våras hade vi verkligen oflyt i matcherna mot Kalmar och Mjällby, två matcher som vi hade god chans att vinna. Nu får vi chansen igen. Får vi spelet att stämma och har lite flyt i de avgörande situationerna har vi en god chans att rå på de båda topplagen.

Till matchen mot Mjällby är både Eric och Jörgen tillbaka efter avstängningarna senast, därmed har vi tillgång till alla våra spelare den här helgen utom Jonas Wirmola. Dessutom är Marcus Nilsson tillbaka efter sina halsproblem. Vi ser verkligen fram emot de kommande matcherna. Nu kör vi så det ryker….

Fotbollshälsningar

Patrik Johansson