Statusrapport inför matchen Kalmar FF – IFK Malmö

IFK Malmö stöter åter igen på tufft motstånd när man på söndagen möter Kalmar FF på klassiska Fredriksskans.

– Kalmar FF har ett mycket bra lag, kanske seriens bästa. Laget är mycket stabilt och har inga egentliga svagheter. Tror att Kalmar är ett av de lagen som kommer gå till Allsvenskan, poängterar "di gules" tränare Patrik Johansson, som passade på att flytta efter fredagens träning.

Det är ett decimerat IFK Malmö som får slå ur underläge. Senast mot Mjällby AIF var han en av de mest tongivande spelarna, men efter att fått sitt tredje gula kort är nu Jonas Danielsson avstängd mot Kalmar FF. Även viktiga vänstermittfältaren Patrik Larsson är avstängd efter att ha blivit varnad senast.

– Dessutom saknas Jens Nordström som har en sträckning i baksidan av låret (På fredagens träning tog Jens en joggingrunda). Sedan tidigare är ju Dennis Nilsson långtidsskadad (ryggproblem).

IFK Malmö pressade Kalmar rejält i den andra halvleken då lagen senast möttes, en match som slutade mållöst trots att IFK haft ett flertal chanser. Den farligaste chansen var när Roger Nilsson fick bollen efter en tilltrasslad situation. Han skjuter ett bra skott som träffar insidan av stolpen, balanserar på mållinjen och sedan andra stolpen för att sedan studsa ut till Kalmar FF försvaret.

– Vi har gjort två bra matcher mot dem och åker dit för att göra en bra match. Vi får slå ur underläge och har allt att vinna. Men det krävs att vi börjar bra, påpekar Patrik som väljer att in i det sista hemlighetshålla hur laget kommer att formeras.

Glädjande nog återkommer playmakern Eric Fischbein i startelvan efter två matchers frånvaro p.g.a. avstängning och sjukdom. Dessutom tar Magnus Eriksson en plats i startelvan.

– Då blir det vinst, säger målvakten Frederick Enaholo lite kaxigt.

IFK Malmös trupp mot Kalmar FF

Frederick Enaholo (målvakt)
Martin Alm
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Jimmi Olsson
Anders Jemail
Glenn Holgersson
Marcus Nilsson
Johan Åkesson
Jonas Wirmola
Tonchov Stephanov
Kenneth Mattsson (målvakt)

Kalmar FF, spelartrupp:

Petter Wastå
Ambjörn Lennartsson
Göran Bexell

Niklas Kaldner
Joakim Lantz
Christian Nilsson
Krister Andersson
Daniel Johansson
Dennis Nilsson
Jon Björklund

Henrik Rydström
Håkan Lindqvist
Daniel Mobaeck
Christer Persson
Jonas Gunnarsson
Jonathan Lindmark
Lasse Johansson

Fredrik Gärdeman
Lucas Nilsson
Fredrik Persson
Marco Hebert
Damir Spahic