Nebrelius tvåmålsskytt när IFK besegrade Öster

IFK Malmö tog en synnerligen viktig trepoängare när man säkert besegrade Östers IF med 3-0 på Malmö Stadion, dit matchen hade förpassats eftersom Malmö IP var ospelbar efter de senaste dagarnas regnande. Henrik Nebrelius var riktigt på hugget och gjorde två mål, men det kunde blivit fler.

– Det var bra att jag gjorde två mål, men det viktigaste var att vi vann, säger Henrik efter matchen.

– Jättenöjd med resultatet, men mer att kräva i hur vi uppträder på plan, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson, som tycker att laget brände på tok för många frilägen.

IFK Malmö började klart bäst och det tog bara fyra minuter innan man tog ledningen. En hörna från Eric Fischbein nickas tämligen ostört in av Baskim Sopi. Efter sju minuter får man en ny chans när Magnus Eriksson blir frispelad på kanten men skjuter utanför.

Öster kom igen något men hade inte mycket mer än en halvfarlig nick. Efter 26 minuter kom Henrik Nebrelius fri men Öster-målvakten Björn Stringheim gör en kanonräddning och förpassar bollen till hörna. IFK skapar flera fina chanser och ett skott från Baskim Sopi går mycket knappt över målramen. Öster har en het chans när målvakten Frederick Enaholo tvingas tippa bollen över efter 31 minuter.

– Vi hade för dåligt passningsspel, tyckte vi förde matchen och hade mest bollinnehav men vi har ingen naturlig målskytt, säger Östers tränare Jevgenij Kouznetsov.

Strax efter kom 2-0 till "di gule". Henrik Nebrelius skjuter ett kanonskott från 25 meter utan chans för Stringheim i målet. Efter 37 minuter kom Magnus Eriksson fri på kanten. Han försöker lobba över bollen men målvakten lyckas rädda till hörna.

IFK började bäst även i den andra halvleken och efter 52 minuter kom Henrik Nebrelius fri. Han var ytterst nära att sätta 3-0, men den duktiga Öster-målvakten tvingar bollen till hörna. Nebrelius var åter igen nära efter 66 minuter då han innanför straffområdet skjuter ett bra skott som en välplacerad Björn Stringheim säkert tar.

– De hade svårt sista tredjedelen, vår backlinje var också mycket bättre än deras, säger Malmö-tränaren.

Öster fick en kanonchans efter 72 minuter då Anto Susak skjuter ett skott som Malmö-målvakten tvingas tippa över till hörna. Efter 85 trasslar Östers Stefan Paldan och målvakten Björn Stringheim till det för sig och Henrik Nebrelius blir helt fri och fastställer retfullt slutresultatet till 3-0. Det var en rättvis seger för "di gule" som hade 11-4 i skott på mål och bättre aggressivitet än motståndarna.

I nästa match åker IFK Malmö till Göteborg och Ruddalen för att möta ex-allsvenskarna Västra Frölunda IF som parkerar på en elfte plats, två placeringar bakom och med fyra poäng färre. Men det är innan morgondagens match mot Umeå FC, där laget lär ta tre poäng. Till matchen mot Frölunda har IFK både Johan Åkesson och Jonas Wirmola avstängda sedan de dragit på sig varsitt gult kort mot Öster.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: ÖSTERS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-0
Arena: Malmö Stadion
Crowd: 742
Referee: Lars Kratz, Rättvik, Mikael Persson, Göteborg, Mikael Ståhl, Kungsbacka
Goal: 1-0 (4) Baskim Sopi, 2-0 (32) Henrik Nebrelius, 3-0 (85) Henrik Nebrelius
Homewarning: Johan Åkesson, Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Frederick Enaholo
Awaympv: Christer Thor
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Magnus Eriksson 61)
Johan Åkesson (Eric Fischbein 70)
Jimmi Olsson (Patrik Larsson 77)
Roger Nilsson
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –